fredag 4 juni 2010

Jens Persson (C) drev igenom borgerlig politik utan (FP)

Strengnäs Tidning berättar: "Kommunalrådet Jens Persson (C) fortsatte att driva sin borgerliga linje när det gäller de två motioner om kommunal friskola och privat äldreboende som visat på en spricka i den styrande majoriteten. Socialdemokraterna, som styr de två nämnder som först tog ställning till de två motionerna, sa nej. När frågorna kom till kommunstyrelsen drev Jens Persson igenom ett ja tillsammans med partiets gamla borgerliga allianspartier. Likadant blev det i kommunfullmäktige förra veckan. Därmed är det bestämt att en kommunal skola ska få testa att bli så kallad kommunal friskola, vilket ger skolan ett större ekonomiskt självstyre."

Tidningen påpekar alltså att det finns en spricka i den sosseledda majoriteten genom att Socialdemokraterna och Centerpartisterna inte är överens i frågan om privatiseringar. Detta förvånar nog ingen. I artikeln framgår det inte att hälften av Folkpartiets ledamöter i kommunfullmäktige också röstade emot förslaget. Det är anmärkningsvärt! Vad vill Folkpartiet i Strängnäs? Kommer de att köra en gammelkommunal och socialistisk linje även efter valdagen den 19 september?

4 kommentarer:

Mats Werner sa...

Bra fråga, Margit!

MariavB sa...

Hej ! I praktiken är Jens Persson en minoritetsstyrare och en skicklig sådan. Om han kan fortsätter Persson att styra med med S också efter valet och hämtar stöd från M när det passar honom. S tycker att det är bättre att sitta kvar på posterna än att lämna plats för Moderaterna,när de inte är eniga med Persson. Om inte C får majoritet med Fp och S i årets val, då vill man ha allians med Moderaterna ( vi kan ju bli rätt stora som det ser ut). Men då kan han luta sig mot sossarna när han inte vill sälja delar av Sevab eller ta bort nämnder. På så sätt har Jens tänkt fortsätta styra efter sitt tycke och smak oavsett hur det går." jag klarar detta på två mandat", sa han här om dagen. En överenskommelse med S om att det största partiet skall ha KSO posten skulle kunna få slut på Personstyret, men det kommer inte S att gå med på. De ser mycket hellre Persson som KSO än att vi Moderater har den positionen. Så är det. Och Folkpartiet verkar inte veta vad de vill eller också försöker de följa med vinglande Persson efter bästa förmåga, det kan inte vara lätt.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats!

Ja, det är trist att ingen i FP vill svara på frågan.

Anonym sa...

Att några Folkpartister röstade emot och med Sossarna kan kanske ses som att de har lite moral och inte sticker kniven i ryggen på de man bestämmer tillsammans med? Har man ingått en allians så har man.

Bara en tanke?