torsdag 17 juni 2010

Den nya pappan har kommit för att stanna

Henrik Berggren på DN skriver: "De nya svenska papporna tycks dock varken vara drivna av feministisk solidaritet eller vara hjärntvättade av Försäkringskassan. De är ofta högavlönade, välutbildade och ser pappaansvaret som ett emotionellt utvecklingsprojekt, en möjlighet att skapa en friare och flexibel livsstil. Man kan säkert ironisera över att det ska bli så märkvärdigt när män ska ta hand om barn. Men det talar å andra sidan för att den nya pappan har kommit för att stanna."

Norska pappor tar också ansvar. Vi kanske borde skicka nordiska pappor på export? Men, det kan vi inte. Vi vill ju behålla våra jämställda män. Men, kunskaper kan alltid exporteras. Sverige är ett föregångsland när det gäller jämställt föräldraskap, det borde uppmärksammas mera utomlands.

"Hurra för de nya papporna! Den frånvarande pappan var en trend som nu ser ut att gå över. Bra för barnen och samhället."

2 kommentarer:

Unknown sa...

Artikel i New York Times om föräldraledig pappor i Sverige http://www.nytimes.com/2010/06/10/world/europe/10iht-sweden.html

Margit Urtegård sa...

Hej Erik!

Tusen tack för länken.

Med vennlig hilsen
Margit