lördag 5 juni 2010

Benninge värt 24 miljoner

Strengnäs Tidning skrev den 5 februari 2010: "Europaskolan vill helst köpa den del av Benningeområdet som man i dag hyr för Rogggeskolan. Men Margit Urtegård (SP) vill inte se någon försäljning till Europaskolan utan vill att området utvecklas till ett bostadsområde. – Det ska inte bli någon billig försäljning till Europaskolan."

Fredrik Lundgren (FP) förklarade för mig att Europaskolan ville köpa Benninge för 14 miljoner kronor. Jag hävdade att skolans värde var mycket högre. Strengnäs Tidning skriver: " Den del av Benningeområdet som Roggeskolan hyr har nu fått en prislapp. Fastigheten värderas till 24 miljoner kronor." Det är 10 miljoner kronor mer än vad Fredrik Lundgren hoppades på. Vad händer nu? Kommer Folkpartiet, som är lika insyltade i Europaskolan som Centerpartiet är i Kilenkrysset, försöka pruta på priset? Mygel och svågerpolitik är en gammal tradition i Strängnäspolitiken som särskilt Folkpartiet värnar om.

Europaskolans ordförande och Moderatpolitikern Johan H Larsson säger till tidningen: "Det är en helt orealistisk summa för oss." Bra så. Strängnäspartiet med flera partier har föreslagit att Europaskolan kan få ett långtgående hyreskontrakt på Benninge. Vi får hoppas att det är där vi hamnar nu.

1 kommentar:

Mats Werner sa...

Ja, det känns bra att vår linje den gången kanske nu blir verklighet.