måndag 31 maj 2010

Större satsning på barn och unga

I dagens Strengnäs Tidning berättar M, KD och SP om sin skuggbudget. Moderaterna, Kristdemokraterna och Strängnäspartiet gör i sin budget för 2011 en bred satsning på barn och ungdomar för att förebygga utanförskap. 7 miljoner lyfts från kommunchefens budget (administrationen) för satsning på de unga.

Strengnäs Tidning skriver: "Färre konsulter, mindre administration och i stället mer till barn och unga. Men också ett löfte om hur den stora låneskulden ska minskas. – Och det blir inga skattehöjningar heller, säger Maria von Beetzen (M), som tillsammans med KD och SP lägger en alternativ budget för nästa år."

Mats Werner (KD) skriver klokt på sin blogg: "Jag kan säga att oppositionen om den får väljarnas förtroende efter höstens val i vart fall inte kommer att upprepa de misstag som begåtts när det gäller projekthantering. Till skillnad från den sittande majoriteten som tror att det nu finns pengar att fördela, att vi har balans i ekonomin och att allt är frid och fröjd, kan jag säga att oppositionen lärt sig och dragit nytta av de erfarenheter också misstag och felsteg ger. Det lär ge resultat under den kommande mandatperioden." Mats har döpt sin artikel till "Spindelväv eller frisk luft" och påpekar i artikeln att Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet är de verkligt konservativa partierna i vår kommun.

Den kloka och konstruktiva oppositionen har en gemensam debattartikel i dagens tidning. Oppositionen skriver bland annat: "De tre partier (S, C, Fp) som nu styr i Strängnäs har inte misslyckats med allt. De har lyckats med en sak: att få oppositionspartierna att inleda mycket konstruktiva diskussioner som lett fram till en ovanligt stor samsyn. Vi är nu inte bara eniga i vår kritik mot den gammelkommunala ledningens centralism och slutenhet. Vi är också i hög grad överens om nödvändigheten av att utveckla kommunen. Det behövs stora förändringar!" Dessa nödvändiga förändringar kan komma till stånd om väljarna så vill. Rösta rätt i september 2010!

3 kommentarer:

Mats Werner sa...

Läs gärna vad jag skrivit på min blogg!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats!

Jag har akkurat nu citerat dig!:-)

Kerstin sa...

Hej Margit!
Det kan aldrig sägas för ofta! Strängnäs klarar inte en period till med c,fp och s. Nu måste det bli slut på cirkus inom skolan och politiken. Dagens opposition har lösningarna och samsynen.
Kerstin