tisdag 4 maj 2010

Lotta Grönblad (S) kallar oppositionen för småungar

Lotta Grönblad (S) skriver på sin blogg: "För det fjärde efterlyser jag konkreta motförslag från de politiker som nu gnäller och väljer att bete sig som småungar och i protest lämna Kommunstyrelsen bara för att de inte får ett svar från Kommunstyrelsens ordförande som är EXAKT såsom de själva vill ha det." Jag rekommenderar mina läsare att studera Lotta Grönblads blogg lite närmare. Hon anklagar oppositionen för att gnälla. Vad gör hon själv?

Dag Bremberg (MFP) bemöter Lottas angrepp på sin blogg. Han skriver: "Lotta Grönblad (S) går idag på sin blogg till det hittills värsta angreppet på andra folkvalda politiker. Hon som själv varit så upprörd över att andra bloggar kritiserat henne (och då har jag delvis försvarat henne och försökt sansa tonläget), hon som förmått tunge partibrodern Leif Lindström att försöka tysta bloggarna, hon kallar oppositionens ledamöter i kommunstyrelsen för 'småungar'." Lotta Grönblads bommersviksretorik imponerar på Eskilstuna-Kurirens ledarsida, men jag är inte imponerad alls. Jag säger som Dag Bremberg: "Är det barnsligt att bry sig om barnen. I så fall tar jag det som en komplimang att bli jämställd med 'småbarn'. Så 'vuxen' som Lotta G tror sig vara vill jag aldrig bli!"

Terese Holmberg (MP) kallar det hela för "Rysk regering". Vi är nog snart där! Har i dag pratat med flera föräldrar som har barn på Långbergsskolan. De berättade för mig varför lärarna på Långbergsskolan var positiva till en flytt av skolan. Tydligen hade de blivit lovade en helt ny skola på Långberget inom 2-3 år. Då är det ju inte så konstigt att de arbetar för en flytt?! Föräldrarna jag har pratat med känner sig lurade och är nu oroliga för att deras enkätsvar skall leda till att Långbergsskolan flyttas.

Kerstin Svensson (M) skriver på sin blogg: "Beslut om investering av en ny Långbergsskola kräver beslut om utökat lån och detta kan bara fattas av Kommunfullmäktige."

"OPPOSITIONEN TIGE I FÖRSAMLINGEN"

Citat från nättidningen, undertecknad förälder: "Att visa upp en enkätundersökning och påstå att det är detta vi vill är ganska patetiskt, vi fick ett val mellan pest eller kolera och vi valde ett av det! Vi fick valet att placera våra barn i en skola som rent geografiskt är missanpassad, en fin lokal med bra lekområde men på andra sidan en bro som oftast inte är i bruk. Förhoppningsvis får barnen det bra i slutändan.. Föräldrarnas vilja är att vi ska ha våra barn på Långbergsskolan annars hade vi inte sökt dit."

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sossarna är skakade eftersom de tar till osakligheter. Men det är inte dumt att bli kallad småunge. Barnet såg i Kejsarens nya kläder att han var naken. Oppositionen bör vara glad över att dess klarsynthet får ett så gott omdöme. Mer Lotta av den varan och seiern är vår !

Margit Urtegård sa...

Hej anonym!

Ja, seiern er vår! Det är ett som är säkert; det är huggit i sten för att använda Jens Perssons (C) favorituttryck!

C sa...

Nu blev tydligen upprördheten stor även här över det grova språket på de politiska bloggarna. En intressant utveckling.

Nåja, det bör väl inledningsvis påpekas att Dags kommentar om att uttrycket är det "hittills värsta angreppet på andra folkvalda politiker" är både osaklig och en ren lögn. Det är lite förvånande att det kommer från en vanligtvis någorlunda sansad människa.

Att Margit skriver att hon "jag delvis försvarat [L.G.] och försökt sansa tonläget" är nog mest ett uttryck för en sedvanlig
lätt stalinistiskt omskrivning av historen, för det är ju faktiskt inte sant utan snarare ligger motsatsen närmare sanningen.

Vidare kan jag delvis citera vad jag skrev på Mats Werners blogg:

Jag har svårt att se hur det här eviga uttågandet i protest i alla möjliga och omöjliga sammanhang skulle vara ett särskilt effektivt sätt att företräda sina väljare, men det har vi säkert olika syn på...

Klart borde ändå vara att effekten av de ilskna uttågen liksom borde avta med tiden, och då är frågan vad man ska göra. Med bestämda steg stanna kvar av ren ilska? Med obstinat blick delta i diskussionen i ren protest?

Nåväl - bilden i ekuriren av dagens uttåg var extremt skojig och var säkert den som gav Lotta G underlag till sitt ordval. Klar humor i mina ögon!

Jaja, vem säger att Strängnäspolitik inte är underhållande? Kanske skulle den å andra sidan också behöva vara lite effektiv ibland och fokusera på sakfrågor istället för lite mer pseudoanstrukna debatter som denna. Ni är alldeles säkert upprörda för egen del, frågan är om de ni representerar vill att ert fokus ska ligga på detta? Svaret är kanske inte lika självklart som ni tror.

Ser fram emot nästa uttåg - förslagvis hyrs ändå fanfartrumpetare in den gången. Då kan någon, kanske med militär bakgrund, helt enkelt beordra uppställning för uttåg och ordna en samfälld avmarsch... :-)

C

Mats Werner sa...

C! Du citerar fel person. Margit citerar Dag betr. "försvarandet" av Lotta Grönblad. I övrigt svarar jag Dig på min blogg.

erik berg sa...

Bäste C (Står det för Centerpartiet?)

Om bilden var "exteremt skojig" så tycker jag att första sidans rubrik
måste vara en katastrof: "Jens Persson (C) anklagas för dålig politisk ledning" eller är det också extremt skojigt?

Snacka om ledarskapsförmåga!

Erik

strängnäsbo sa...

Håller med C till hundraprocent: "Kanske skulle den å andra sidan också behöva vara lite effektiv ibland och fokusera på sakfrågor istället för lite mer pseudoanstrukna debatter som denna. Ni är alldeles säkert upprörda för egen del, frågan är om de ni representerar vill att ert fokus ska ligga på detta?"
Troligen vill inte väljarna i evighet höra detta tjafsande utan att ta upp sakfrågorna.Nej skärpning och tillbaka med focus på konstruktiva förslag och lösningar det är ju önskvärt med tanke på kommunens ekonomi och de kommande magra åren för kommunen.Nu behövs verkligen bredda samförståndslösningar och mindre utspel och tjafs för att klara kommunens framtid och planering på ett bra sätt.

Anonym sa...

....tillbaka med focus på konstruktiva förslag och lösningar det är ju önskvärt med tanke på kommunens ekonomi och de kommande magra åren för kommunen. Nu behövs verkligen breda samförståndslösningar ....

PRECIS!! det som är kärnfrågan och det som oppositionen vill, men finner omöjligt med nuvarande frånvaro av sunt politiskt ledarskap. En ledare som säger att "Ni kan tycka vad ni vill, men det är majoriteten som bestämmer", har inte alls förstått värdet av breda samförståndslösningar.

Birgitta E (mfp)

Stefan Holm sa...

Jag hoppas att det blir en massiv uppslutning på måndag och att föräldrar och lärare får vettiga svar istället för tomma eller dåligt underbyggda löften. Som en av föräldrarna skriver i ST:s nättidning:

"Tvingad är nog rätt ord! Inte vet jag många som röstade som de gjorde för att de ville det. Efter infon på Långbergsskolan var det många som ansåg att de inte hade något val om deras barn inte skulle bli "lidande". Men det man också stod och lovade var att DET SKULLE göras en barnkonsekvensanalys, en ekonomisk översyn och att det självklart skulle gå bussar så det passade, inte bara till och från skolan, det skulle fungera med fritidstiderna också. Nu är min fråga: Hur ska våra politiker kunna ta ett beslut i frågan när inget av detta utlovade har infriats??"