lördag 29 maj 2010

Eskilstuna-Kuriren är en ålderdomlig tidning

I dagens Strengnäs Tidning finns det två huvudnyheter. Den ena handlar om vindkraft. Den andra nyheten handlar om Jan Perssons, Kilenkrysset, stora lögn om att han inte är intresserad av tomten som förskolan Storken ligger på; Fan trot! Skulle VD:n Lars Keyser ljuga till styrelsen?

Denna nyhet kan jag inte länka till då tidningen praktiserar något som heter "Exklusivt i dagens tidning". Man tar sig för pannan! Det tog år och dag för tidningen att lyckas installera länkfunktionen/länkmöjligheten på nättidningen. När de äntligen klarar det så börjar de med exklusivt för papperstidningen. Har man dinosaurier i ledningstoppen på tidningen? Man skulle lätt kunna tro det. Skärpning! En modern tidning skall inte hålla på med nätcensur!

6 kommentarer:

Jens Bengtsson sa...

Det där har man väl kört med i ett par år nu? Ingen artikel publiceras i fulltext på nätet, utan man ges bara ett förvirrat utdrag.

I övrigt är det rätt magstark att baserat på egna antaganden rakt ut kalla någon för lögnare. Hur ser du på att man som folkvald politiker offentligt förtalar en person på det sättet. Är det lämpligt?

Anonym sa...

Jens Persson

Imorgon när du vaknar är inte allt som tidgare.Tro mig.

Margit Urtegård sa...

Hej Jens Bengtsson!

Det är inte utifrån egna antaganden jag säger att Jan Persson antagligen inte talar sanning. Det är utifrån det personer, som jag har fullt förtroende för, säger. Läs min fråga: "Skulle VD:n Lars Keyser ljuga till styrelsen?"

Sen är frågan felställd. Kilenkrysset är intresserad av tomten som Storken ligger på. Blir Storken nerdömd som byggnad och genom det blir en rivningsbyggnad så blir tomten billigare och lättare åtkomlig för intressenter. Frågan tidningen skulle ha ställd var om Kilenkrysset är intresserad av tomten Storken ligger på.

Jens Bengtsson sa...

Nu säger du "antagligen", Margit. I inlägget säger du rakt ut "Jan Perssons stora lögn". Vad gäller?

Baserar du alltså anklagelsen om lögn på ditt eget antagande om sanningshalten i en hörsägen om vad en VD för ett annat fastighetsbolag ska ha sagt på ett styrelsemöte? Eller vad har jag missat?

Jens

Margit Urtegård sa...

Hej Jens.

Jag har talat med ledamöter i styrelsen som bekräftar att VD:n har sagt att Kilenkrysset är ute efter tomten Storken ligger på.

Jens Bengtsson sa...

Hörsägen alltså, som du i tredje led för vidare. En VD, som inte själv har någon roll i det aktuella bolaget, ska alltså enligt uppgifter som förts vidare till dig ha sagt att så skulle vara fallet. Blir det då automatiskt sanning? Nä, hörsägen i tredje led som sagt. Lite som viskningsleken...

Fair enough, det kan ju tänkas stämma. Men det bör nog ändå klargöras vad grunden är.

Hur som helst. Om så är fallet, vari ligger "den stora lögnen" du tillviter Jan Persson?