fredag 23 april 2010

Mer demokrati i Strängnäs?

En av orsakerna till att jag är en stolt Strängnäspartist är alla kloka partikollegor jag har i partiet. Vi är demokratiska, omutbara och ärliga! I dagens tidning har min partikollega Niklas Strömberg skrivit en mycket tänkvärd insändare. Jag citerar den i sin helhet:

Mer demokrati i Strängnäs?

Som en relativt nybliven politiker i Strängnäs är det med glädje som jag läser Helena Hallgarns insändare. Glädje över det faktum att en politiker i majoriteten tycks vilja öppna upp demokratin och göra beslutsprocessen tillgänglig för insyn.

Innebär det att man vill införa webbradio från kommunstyrelsens au och kommunfullmäktige? Eller rentav ta bort kommunstyrelsens arbetsutskott där många frågor avgörs i det tysta?

Demokratin i Strängnäs har måhända varit diskutabel tidigare men sedan nuvarande majoritet tog över har den slutits och till och med hånats av Jens Persson. Och här har du som folkpartist och liberal ett ansvar. Du sitter i majoritet med en herre som uttrycker ”det får vara någon måtta på demokratin”. Om du menar allvar med din insändare så är du nästintill unik i majoriteten, en blomma i smogen.

Du har mindre än ett halvår att visa att du menar allvar med dina vackra ord. Sådana ord väcker hopp och följs av en del inför stundande val. Du kan börja med att försöka få folkpartiet att inse att ett näringslivsbolag stänger ute allmänheten från insyn och i och med det demokratin, men det har du säkert redan förstått.

Niklas Strömberg,

Strängnäspartiet

5 kommentarer:

Jan Eriksson (sp) sa...

Bra. Mycket bra!

Claes Eriksson sa...

Bra skrivet Niklas!

N.Strömberg (sp) sa...

Tack för de snälla orden.Har precis vaknat efter sista natten på jobbet och såg via din blogg Margit att insändaren kommit in, hade nästan glömt den.

David Aronsson sa...

Vi placerade ju på (nästan) slentrian Sp sist på vår lista över ersättarordning efter valet (förstås inte efter majoritetsskiftet).

Fortsätter ni så här så får vi väl ge er äran av en högre placering nästa gång ;-)

Margit Urtegård sa...

Hej David.

Det tog lång tid innan du upptäckte hur bra vi egentligen är:-). Vi står gärna på en högre placering på ersättarordningslistan nästa mandatperiod!

Jag är glad för att det finns andra partier i Strängnäs som värnar om demokratin.