onsdag 7 april 2010

Ibland tystnar de röda bloggarna…

Kent Persson (M) skriver på sin blogg: "Ibland tystnar de röda bloggarna. När en av socialdemokraternas riksdagsledamöter tar till ton mot en kvinnlig centerpartist så ser vi inte röken av några avståndstagande blogginlägg. Varför? Tycker man att Abramsson agerat korrekt? Tillhör hot om att 'remmas upp' den socialdemokratiska retoriken? Skulle inte tro det, men var finns trovärdigheten i det röda bloggandet om man tiger still när en av de egna begår överträdelser."

Ja, det är något besynnerligt och konstigt över det hela när de normalt högljudda socialdemokratiska bloggarna blir tysta. Fast jag är inte alls förvånad. Det är inget ovanligt gruppbeteende att skydda sina egna oavsett vad de gör och socialdemokraterna är inget undantag. Det som dock skiljer socialdemokraterna från andra är deras aggressiva retorik.

Den socialdemokratiska riksdagsmannen tillika kommunfullmäktigeledamoten Karl Gustav Abramsson säger i kommunfullmäktiges talarstol i Vilhelmina: "Hade vi inte haft samma anfader och… ja, hade hon varit en vanlig människa så hade jag kanske remmat upp Maria men nu så råkar vi vara släkt också, det kan ju vara lite förlåtande ibland."

SvD skriver: "Det var under en interpellationsdebatt på tisdagen som ordstriden uppstod mellan Karl Gustav Abramsson och Maria Kristoffersson. Hon reagerade inte under mötet, men partikamraten Joakim Risberg (C) klev upp i talarstolen och krävde en ursäkt för uttalandet." Någon ursäkt kommer Maria Kristoffersson (C) inte att få då Karl Gustav Abramsson (S) uppenbarligen tycker att det är OK att uttala sig på detta viset. Till råga på allt så sitter alltså karl i Sveriges lagstiftande församling. Och de röda bloggarna är tysta...

6 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Den stora fördelen med sociala medier är just den möjlighet till saklig och respektfull politisk diskussion och samtal som kan föras över partigränserna. Hittills i den politiska debatten har en stor vänlighet och generositet funnits mellan bloggarna. Nu är vi på väg in i en valrörelse. Det återstår att se om vänligheten och generositeten kvarstår. Jag hoppas det, även om vi nu kan se tendenser att debatten hårdnar...

Margit Urtegård sa...

Hej Dag

Jag håller med dig. Jag hoppas också att vänligheten och generositeten kvarstår.

Dag Bremberg sa...

Hej, Margit!
Jag hann inte avsluta. Det var ett citat från m-bloggaren Kent som du länkade till. Jag tyckte först att han var onödigt polemisk, men såg sen att det var i februari och att han hade en vänligare ton idag.
Och visst vore det bra om vi slippa ett ordkrig mellan M och S, i stället ha en öppen, konstruktiv debatt.

Kerstin sa...

Jag hoppas verkligen att bloggarna i Strängnäs ska föregå med gott exempel.Om valrörelsen får fortskrida med en saklig debatt och respekt för varandras åsikter kanske vi som politiker kan återvinna lite av vår förlorade trovärdighet.

Kerstin Svensson

Mats Werner sa...

Snäll och vänlig mot politiska motståndare! Vad är det för larv! Vår uppgift är att vara tydliga med var vi står i olika frågor och det gör man inte genom att vara snäll! Framförallt är det inget som ger röster. Och att få röster är en annan huvuduppgift. För utan röster kan vi inget göra alls!

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Oppostionens uppgift är att opponera och granska. Majoriteten måste tåla det och kunna försvara sina beslut. Jag upplever att så inte är fallet. Istället för att argumentera sakligt så blir man ofta kritiserad som person och ifrågasatt. Rena härskartekniker alltså!
Hälsn Marie-Louise