måndag 15 mars 2010

Militant ledarstil i kommunens arbetsutskott

När det gäller frågan huruvida kommunen borde bygga upp ytterligare ett kommunalt bolag rekommenderar jag mina läsare att grundligt läsa Mats Werners (KD) bloggartikel om detta.

Mats skriver på sin blogg: "Bolaget bör förmodligen ägas till 100% av kommunen och också finansieras av kommunen. Styrelsen bör i första hand sättas samman av erfarna näringslivsrepresentanter, tillsammans med en representant från kommunen som har ett tydligt mandat att företräda kommunen, gärna kommunstyrelsens ordförande." (Jan Persson VD Kilenkrysset AB)

Jan Persson vill nog att hans brorson (kommunalrådet) Jens Persson (C) skall, bredvid sig själv, ha så mycket makt som möjligt i vår kommun. Vi får se vad väljarna tycker om detta. Det ser ju inte så ljust ut för centern just nu och det är kanske lika bra. DN skriver: "Mest minskar Centern i Skops mätning som presenterades på söndagen. Där får C bara 3,9 procent av väljarstödet och hamnar därmed utanför riksdagen."

Jens Persson (C) körde samma stil som vanligt på kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte i dag. När oppositionen hade kritiska frågor sade han nonchalant: "Jag kan hålla det för mig själv och Peter (läs kommunchefen). Jag behöver inte informera Er." Han berättade också varför han beslutade om pengarna till dansbandskampen på delegation. Han sa: "Det fanns ingen majoritet för dansbandskampen, därför fattade jag beslutet."

10 kommentarer:

Mats Werner sa...

Sa Jens så om Dansbandskampen? Inför vittnen!
Han går verkligen över gränsen!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Ja, Jens sa så inför vittnen. Jag skrev ner det direkt. Citatet är ordagrant. Han går ofta över gränsen, tyvärr.

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Det börjar snart likna Jens Persson, VD Strängnäs kommun AB.
Kram, Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise

Och hade han varit moderat så vet vi hur det skulle låta i tidningen!? Men nu är mysfarbrorn centerpartist och då spelar det ingen roll hur korrupt makten är.

Stefan Holm sa...

Jag förstår varför Jens inte är en förspråkare för öppna möten. Med en tunga som får George Bush att framstå som ett under av klarhet och insikt skulle inte jag heller våga släppa allmänheten lös på kommunens arbetsutskott. Det skulle ju få Strängnäs medborgare att tydligt se hans sanna ansikte, och vad han står för.

Den arrogans och brist på självinsikt han gång på gång visar prov på är i alla fall inte det sätt jag vill att vår kommun ska genomsyras av.

Dag Bremberg sa...

Ja, han sa faktiskt så, jag trodde inte mina öron, så jag frågade om han menade det, och visst det gjorde han.
Fast jag har fortfarande svårt att tro att det var så han tänkte när han fattade beslutet - om det nu verkligen var han eller om beslutet fattade sig själv inom förvaltningsledningen och han bara bekräftade det i efterhand. Det är fortfarande oklara svar.

Bitte sa...

I november började jag (äntligen!) bry mig om vad som händer inom kommunalpolitiken. Under denna korta period har jag flera gånger blivit helt paff över hur saker och ting går till.
Men det som nästan gör mig än mer upprörd är den flata lokalpressen! Deras viktigaste uppgift är att granska makthavarna. Det finns massor att skriva om, men det är tamejtusan knäpptyst.
Varför?!

Dag Bremberg sa...

Bitte, du skulle kunna fråga tidningen; det är en fråga som diskuteras ofta.
Fast den styrande gruppen just nu verkar inte sakna granskningen... De vill ju ha ännu mer "positiva artiklar" och ska nu använda skattepengar till att ge ut en progagandatidning igen.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Du har rätt. Jens kommer att skicka ut hushållstidningen igen, betald med skattepengar, där han ler som killen på kalles kaviar tuben och ser riktigt oskuldsfull ut. Han borde använda centerns partipengar till sin personvalskampanj och inget annat.

Bitte sa...

Dag, jag kontaktade tidningen för några dagar sen och har inte fått något som helst gensvar...