tisdag 16 februari 2010

Vart tog skollokalsutredningen vägen?

"Hur kan kommunen spara pengar genom att använda mindre lokaler?" Strengnäs Tidning skriver att kommunchefen Peter Lundgren har fått uppdraget att hitta svaret på den frågan. Är det någon som känner igen detta? Jag säger bara skollokalsutredningen. Den startades 2007 för att skolan hade för stor kostym; tomma bänkar i skolan. Man skulle krympa skolkostymen för att få pengar till annat. Sedan socialdemokraterna tog över makten i kommunen för snart två år sedan har inget konstruktivt hänt i frågan. Bara en massa tokiga förslag om att lägga ner den ena populära skolan efter den andra. Eländiga förslag som har dragits tillbaks i sista minuten. Lotta Grönblad (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, har gång på gång lovat att beslut i denna fråga skall tas. Nu ges ett nytt uppdrag till kommunchefen om att spara pengar på just lokaler. Vad innebär detta? Kommer vi nu äntligen att få skollokalsutredningen på bordet?

7 kommentarer:

Mats Werner sa...

Så sant! Och hoppet är inte särskilt stort! Jag säger bara Hotell Drott!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Hotell Drott?

erik berg sa...

Hörru Mats det där med "Drott huset" var ju min replik, men Ok då.

Har tjatat om detta sedan jag började i politiken 2002, så jag hoppas verkligen att Peter L nu har kraft att genomföra en flytt.

Erik

Anonym sa...

Vad menar ni med Drott? är det ett hotell som kommunen hyr?

erik berg sa...

Hotell Drott låg mitt emot G: la järnvägsstationen.
Upphörde som hotell någon gång på sent 80-tal tror jag.

SSM har sedan köpt fastigheten och byggt om delar till bostäder.

Under lång tid har kommunen dock hyrt in sig i entréplanet och där haft olika verksamheter bla en del av dåvarande komvux (hette då UD = Utbildning Drott) där ungdomar med särskilda svårigheter och lite studieomotiverade fanns.

Därefter stod det tomt några/något år (kommun fortsatte och betalde hyra naturligtvis)

Sedan fick/flyttades de kommunala fackföreningarna dit och fick sina lokaler där (bla Lärarfurbunden och SKTF) naturligtvis efter omfattande renoveringar och nyinköp trots att delar var av mycket hög kvalité och välutrustade som tex kök.

Jag har påtalat detta upprepade gånger för kommuncheferna Dag Tingsgård och Jan Heimdahl utan någon reaktion.

Ej heller någon reaktion från ansvariga politiker.
Trots att detta med för stora lokaler varit på tapeten under lång tid.

Nu hoppas jag och tror att det kommer en ändring!!

Erik

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Som mamma till ett barn som går i skolan, så börjar jag tröttna på att oskäliga hyror äter upp möjligheten till en sund lärartäthet inom förskola och skola.
Jag är trött på dålig mat som inte är näringsriktig, mat som man inte håller sig mätt på mer än knappt två timmar, tänker inte sitta stilla och vänta på bättre tider..
Ge oss en bra skola, med pedagoger som kan jobba där det ges förutsättningar att nå målen.
Ännu en utredning vill vi inte ha, gör klart den som finns, och har funnits som ännu inte är slutförd.
Vi vet redan att det finns tomma lokaler och för lite pengar för att driva en sund skola för framtidens skattebetalare.

Sur är jag!
//Cattis

kerstin sa...

Jens intentioner är säkert ärliga, men nu är det ju inte han som bestämmer. fast ska han få något eget förslag genomfört så måste det göras nu innan valet när sossarna snällt går i ledband. sen blir det nya skolnedläggningsförslag och centrumskolor efter valet, för då behöver inte sossarna krypa för c och fp längre.
Man kan ju också fråga sig hur Jens tror sig kunna påverka försvaret gällande skjutfältet, Jag tror ju att familjen Landerholms kontakter är betydligt bättre.

Kerstin