onsdag 9 december 2009

Stormannsgal.

Det norska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen får stå för dagens citat/replik. Den är nämligen svårslagen, här kommer den: "Ikke Obamas feil at Jagland er stormannsgal."

Det är svårt att hitta ett svenskt ord som rättvist förklarar ordet stormannsgal. Det närmaste jag kommer akkurat nu är självgod och uppblåst. De kallas också ibland för uppkomlingar. Hittade det här beskrivande citatet på en blogg: "Har du någonsin hört en högermänniska upprört förkasta vänsterpolitik för att den är inhuman, osolidarisk eller illvillig? Måhända. Däremot lär du upplevt det motsatta lite oftare. Varför? Det kan ha att göra med att vänstern är mer självgod än högern."

Hur ofta får man inte höra vänsterpolitiker säga att de tillhör den goda sidan; de är de självutnämnda goda människorna. De har monopol på begrepp som solidaritet, rättvisa och empati. Men, när de får möta folk med fina titlar eller människor med mycket makt så blir de precis som Siv Jensen så bra beskiver; stormansgalna!

8 kommentarer:

Anonym sa...

det er helt sikkert.Jageland er stormansgal.Her skal vi bruke mer penger på utdeling enn hva prisen er på.Hva har han gjort for å fortjene en fredspris.La et annet land gi bort denne "fredspris"

Anonym sa...

Ja stormansgalskap finner man blant de fleste av våre topp-politikere her i Norge! Og fredspris er de opptatte av men reiser allikevel (som Siv Jensen) på hemmelige møter i Bilderberg gruppen der Rockefeller med hans korrupte medsammensvorne for The New World Order sitter og diskuterer reduksjon av verdensbefolkningen og hvordan man kan redde den økonomiske finanskrisen ved å satse på enda mer helsefarlige vaksiner til verdensbefolkningen i fremtiden!

Men nå er det snakk om Jagland som "festkomite" for den store festen i Oslo rådhus i morgen den 10. desember 2009.

Barack Obama har nå fått denne fredsprisen som nok sikkert Jagland kunne hatt lyst til å få selv.

Hadde vært like greit for mannen - Jagland vet jo lite om hva ordet "fred" går under i likhet med Obama! Det handler ihvertfall ikke om å sende flere unge menn og kvinner rett i døden i Afghanistan!

Lise Tollefsen Slembe
Borgerrettighetspartiet (BRP)
og HULK org. (help for yout in serious lifecrises)
http://www.hulk.no

Anonym sa...

Ja, tenk hva de kunne brukt disse pengene til, for eksempel til bedre grensekontroll, der er det jo bare kun en stilling spesielt til denne oppgaven.. Og bandene velter inn ! Hva det koster i etterkant... De er mange uløste oppgaver som kan skape fred for fotfolket . Stemmekveget... Eller må vi skyte bandittene sjæl ? vel, la det være nå... og la oss se på maktmenneskene i Norge smile og elge seg innpå Obama i morra. men en ting er sikkert.. Det blir jævlig dyre bilder... "kankke jeg få stå ved sia Obama også daaaa" hehe...

Anonym sa...

Mange av disse maktmenneskene og politikerne i Norge tror de er noen av de viktigste mennesker i verden ! Derfor skjer slike ting som man kan bivåne nå, med fliret på lur. Norge er så stort og viktig, ja vi har jo nesten 0,1 % av verdens befolkning, og verdens totale befolkning øker mer pr. måned enn det totale folketall i Norge i dag. Det er jo vi har de viktige politikere som vi har i dag, og som reiser land og strand rundt for å dele ut penger, og redde miljøet i hele verden.

Anonym sa...

Fredsprisen tilbake til Sverige! At Obama får Fredsprisen er ikke annet en et nytt feilsteg i en lang rekke av høyst diskutable utnevninger.
Jeg tror Sverige kan gjøre bedre enn dette og utnevne en kandidat i Nobels ånd. Og da tenker jeg ikke på dynamitt.

Mats Werner sa...

Storhetsvansinne heter det på svensk.

Högmod kallas det också ibland. Och vi vet alla att "Högmod går före fall".

Ha en bra dag!
Klem
MATS

Anonym sa...

Jeg synes at dette er helt latterlig. Eneste grunnen til at Obama får denne prisen, er det at han er usa sin første svarte president. det er det ingen grunn til å legge skjul på. Og kultur departemanget har kjøpt et armbånd til 15000 kr til første damen...hvorfor?? Har vi ikke brukt nok skattepenger på dette greiene her?? Tenk om vi hadde puttet det inn i noe som var verdt det, istedenfor å bruke det slik at Jagland kan få møte sitt største idol?? Jeg må si det at jeg har vært for Obama en stund, men begynner å snu når jeg ser hvor arrogant han egentlig er. Som en sann amerikaner. Forguder bakken han går på og tror han er kongen over verden...

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Tusen tack för hjälpen, storhetsvansinne heter det ju:-), fast självgod passar bra också. Och högmod, som du skriver, passar perfekt. Det möter man faktiskt oftare i Sverige än någon annanstans och som sociolog gissar jag att det handlar om att här beundrar man överheten mer än någon annanstans och att det ger ett stort mindervärdeskomplex bland gemene man. Det är synd om Er helt enkelt. I Norge lär man ut, gjorde i alla fall, att folk är folk! Det finns inget blått blod och alla är lika mycket värda. Att sossar och andra drömmer om att finnas i de fina salongerna säger mera om de än andra.