tisdag 15 december 2009

Skollokalsutredning på is!

Strengnäs Tidning skriver: "Det blev inget beslut angående Tosteröskolans framtid på kommunfullmäktiges möte i går. Ärendet har återremitterats till barn och utbildningsnämnden för vidare utredning."

På kommunfullmäktigesammanträdet den 28 september i år, säger Lotta Grönblad, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, rörande skollokalsutredningen: "Den 21 oktober kommer barn- och utbildningsnämnden att stampa ner foten, då är frågan tillräcklig konkret." Samtidigt påpekade hon att det är snabbt agerat om skollokalsturedningen tas i december 2009. Nu blev det inget av något. Därför frågade jag, Lotta Grönblad (S), under punkten frågor från förtroendevalda, om när hon trodde att skollokalsutredningen kunde tänkas komma upp i kommunfullmäktige under nästa år; alltså 2010.

Då händer detta (citat från Mats Werners (KD) blogg): "Lotta Grönblad utmärkte sig genom att ångvältsmarschera (hon är verkligen så starkt koncentrerad på att med kraft, fart och emfas ta sig fram till talarstolen att man undrar hur det förhåller sig med hennes simultankapacitet. Blir hon störd på vägen tror jag hennes värld faller samman) för att svara på Margit Urtegårds fråga om när Lotta tror att Kommunfullmäktige ska få ta ställning till en slutlig version av Skolutredningen som nu har pågått snart två år och som blev den förra majoritetens fall för att man ansågs gå för fort fram. Den nya Arrogansen har uppenbarligen satt en heder i att gå så långsamt som möjligt framåt - eller är det bakåt?"

Efter sin ångvältsmarsch fram till talarstolen så svamlade Lotta Grönblad (S) något om återremissen och sen fräste hon bara att hon inte trodde något som helst. Sen sprang hon ner till sin plats utan att jag fick chansen till att ställe någon följdfråga. Jag svarade då bara att hennes svar var som förväntat.

Lotta Grönblad är ju Leif Lindströms (S) "adept". Jag skulle nog valt en annan mentor om jag var henne. Tala om att gå på i ullstrumporna!

7 kommentarer:

Mats Werner sa...

Så sant!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Ja, du var ju där och lyssnade på eländet så du vet.

Det är verkligen oroväckande att majoriteten uppenbarligen inte vill besluta i skolfrågan. Det innebär att alla föräldrar och barn i den kommunala skolan och förskolan får leva i ovisshet och oro en tid till. Majoriteten borde skämmas.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Och jag som satt hemma och kollade på livet i Fagervik.
Kanske hade varit roligare och mer dramatik på KF ajaj, tänk hur fel man kan välja.
Skall försöka bli av med lite plast som ska till återviningen, hade tänkt åka till Läggesta och slänga, för det är nog bäst att skynda sig innan grinden är stängd för gott:-)

//Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Fagervik?! Nej, den serien kan inte jämföras eller konkurrera med en arg Lotta inte:-). Lotta från "Bråkmakargatan" takes it all, I promise! Du skulle varit där. Jag trodde hon skulle klappa till mig:-).

Klem

Mats Werner sa...

"Skolbråkargatan" var det, minns Du väl! Hon blev ju så sint!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Förlåt jag glömde; Skolbråkargatan var det ju. Och hon blev sint ja, det är ett säkert tecken på att vi träffade en öm tå och lyckas man med det då har man kommit nära sanningens kärna.

Och det är nog inte bara vi i oppositionen som har det, jag har hört mycket klagomål inifrån den "lyckliga" majoriteten också. Höga arvoden är ingen garant för att folk gör det de borde. Så de 10 procenten de höjde ordförandearvodet i barn- och utbildningsnämnden på grund av någon persons krav ångrar de nog bittert nu. Maria von Beetzen (M) skötte det mycket bra med 10 procent lägre arvode.

Sedan den sittande arrogansen tog över makten har de bara slängt fram tokiga skolförslag, som de borde ha vetat inte höll hela vägen, för att sedan backa. Och så vill de vara hjältar på köpet. Vad säger man?

För ni som inte kan norska så bra så betyder sint arg.

Mats Werner sa...

Jodå Margit! "Sint" finns också i svenska språket även om jag vet att det inte är särskilt frekvent förkommande idag. I Svenska Akademins ordlista står det för "vred, ilsken".
Go'natt!