tisdag 8 december 2009

Göteborgsmoderaterna nominerar en islamist.

Göteborgsmoderaterna nominerar en islamist. Varför då kan man undra?

Judith Burda (M), fritidspolitiker i Göteborg, skriver på newsmill: "Genom att nominera Abdirisak Waberi högt upp på listan har moderaterna i Göteborg lånat ut sig till en islamist som knappast företräder de demokratiska och frihetliga ideal partiet normalt står för. Det är viktigt att vi invandrare tar plats i politiken men inte till vilket pris som helst."

Abdirisak Waberi var med i en dokumentär i SVT 2 Dokument Inifrån den 6 december. Jag såg programmet. Jag har många funderat över hur svenska journalister resonerar när de gång på gång väljer att ge fundamentalistiska personer så stort utrymme i media. Varför kan de inte bjuda in andra företrädare för muslimerna? Är det inte tillräckligt provocerande? Säljer det inte lika många lösnummer eller ger det inte lika stora tittarsiffror? En sak är i alla fall jag ganska övertygad om. Ju flera extrema personer media sätter i TV-rutan och i media generellt ju flera röster får SD.

2 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Jag vet inte hur denna person är, men jag förutsätter att den har demokratiska värderingar - och att den ställer sig bakom M:s program.
Det tycks mig dock som att i brist på invandrare som vill engagera sig har bl a FP plockat in personer som "ska fylla kvoten", och som ibland själva tar på sig rollen att vara de mest invandrarkritiska, i alla fall mot vissa grupper.
Vi måste lära oss inom politiken att hantera invandrar- och religionsfrågor på ett mer sansat sätt.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Lyssna på programmet och läs newsmillsartikeln, om han är demokratisk så vet inte jag. Något naivt kan jag tycka att tro att någon som ställer upp för ett parti skulle per automatik ställa sig bakom deras program och de demokratiska principerna.

Ja, vi måste lära oss inom hela samhället att hantera våra olikheter, men som jag har sagt så kanske man borde bjuda in andra företrädare än de extrema.

Ett sätt at hantera integrationen bättre är att inte tillåta religiösa friskolor. Det är min övertygelse.