torsdag 12 november 2009

Vellinge kommun vill stoppa flyktingboende.

En het debatt om flyktingboende har de senaste dagarna blossat upp i tidningar och på newsmill. Folkpartisten Charlie Levin skriver på newsmill: "Socialdemokraten Ingmar Reepalu har gjort sig ett namn som Malmös starke man men försöker ständigt sopa sin misslyckade flykting och integrationspolitik under mattan. Socialdemokraterna har slussat Malmö till att bli årets tillväxtkommun och staden är världsberömd för sina många spektakulära arkitekturprojekt. Men samtidigt brinner stadens förorter och Reepalu låter företaget Attendo Care skicka ensamkommande flyktingar till ett upprört Vellinge."

Ola Karlman håller inte med Levin. Han skriver: "Det kan inte vara så enkelt som att förklara rasismen i Vellinge med att det är ett verk av Malmös 'starke man' - socialdemokraten Ilmar Reepalu. Det kan inte vara så enkelt som att förklara rasismen i Vellinge med att alla Vellingebor har en rasistisk identitet i sig."

DN skriver: "Malmö stad och vårdbolaget Attendo Care öppnar ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Vellinge. Placeringen har valts trots att Vellinge kommun sedan flera år säger nej till att ta emot flyktingar."

SvD berättar: "Vellinge kommun har under många år sagt nej till flyktingmottagning." Det är Vellinges kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman (M), som är starkt emot boendet. SvD skriver: "Kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M) beklagar att debatten blivit polariserad, men ångrar inte att han gått ut så hårt. Han vidhåller att Malmös agerande är ett uttryck för ett 'sammanbrott för svensk flyktingpolitik'."

Jag kan bara konstatera eller gissa att där moderater som Lars-Ingvar Ljungman och folkpartister som Charlie Levin opererar så blir sverigedemokraterna rätt överflödiga!

Moderate riksdagskandidaten Hanif Bali skriver i Expressen: "Jag har Sverige att tacka för mitt liv, men min tillvaro har jag byggt själv. Mitt liv har inte varit enkelt men jag har gjort mitt bästa. Jag har bott på barnhem och i många fosterfamiljer. Jag har lärt mig att älska och att tvingas sluta älska och börja om igen och igen."

8 kommentarer:

Krikon sa...

Inga terrorister i Sverige! Tack

Anonym sa...

Vellingeborna har sett vad invandringen lett till i Malmö och vill undvika det. Kan man inte respektera folkviljan?

Jag föreslår att alla de som vill ha "flyktingbarn" tar emot dem i sina egna bostadsområden, eller ännu hellre i sina egna bostäder. Starta ett läger för 10.000 flyktingar på Södermalm där hälften av hela landets journalister bor.

Erik sa...

Vellingeborna röstar ju till 68% på moderaterna som är ett parti som vill ha massinvandring till Sverige.
Det är bra att de nu äntligen får ta konsekvenserna. De ensamkommande s.k flyktingbarnen är dock varken barn eller flyktingar. Det rör sig om hitskickade så kallade ankarbarn som hivas in över gränsen för att sen få in övriga anhöriga. Detta är ekonomiska migranter som klassas som flyktingar. Det skiter moderaterna i bara de får in fler invandrare.

Patrik sa...

Tre rasistiska kommentarer och ingen bortplockad av dig Margit.
Så jävla dåligt av dig...

Anonym sa...

Rasistiska kommentarer är det knappast, bara vanlig ogenerös och obildat trams. Det ingår i demokratins spelregeler att man får uttrycka sådant, till fördelen hör att man vet var de hör hemma.

Det intressantaste inslag står "Erik" för. Dels för att han har rätt, så väl vi på den goda sidan som moderater inser att vi behöver arbetskraftsinvandring i Sverige om vi skall ha händer så det räcker till. Skillnaden mellan oss och Moderater är att vi vill att den som kommer hit och arbetar skall ha samma villkor som den som alltid bott och arbetat här.

Att Vellinge är ett typexempel på en ort som lever gott på att inte ha några egna arbetsplatser, de allra flesta arbetspendlar ut ur kommunen, och tar ut låg skatt i och med att de inte har några utgifter är typiskt. Det är på orter som Vellinge som bymentalitet och värsta sortens inskränkta självgodhet frodas som allra mest.

Vad Vellinge kommun glömmer att flyttar man Vellinge till en annan plats, utan närliggande stora kommuner, skulle kommunen varit högskattekommun med hög arbetslöshet. Vellinge vill gärna ha men inte vara med och ta ansvar, i likhet med en hel del kommuner i Stockholmsområdet.

Unknown sa...

Varför inte vända på steken? Varför ska andra kommuner acceptera Vellinge kommun? Som privatperson vill jag förmodligen själv inte ta emot någon eller något från Vellinge kommun. Varför ska mina skattepengar gå till en kommun som Vellinge kommun? Skulle man inte kunna sälja Vellinge kommun för en krona till förslagsvis Danmark?

Unknown sa...

Ursäkta mig men i Vellinge finns inte sverigedemokraterna.

Och att jag skulle uppmuntra SD i Malmö är bisarrt, vad grundar du det på?
Det klarar sådana som dig och sossarna uppenbarligen strålande på egen hand.

Nu går de över 7% i de senaste mätningarna. Det är tydligt att inte etablisemangets taktik lyckats...

Vi som har en annan värdegrund än SD borde istället sluta upp och lägga fram alternativ i invandringspolitiken istället för att munhuggas.

Jag utmanar dig att göra något produktivt. Hur många flyktingar tar du personligen hand om? Hur många tar din kommun hand om? På vilket sätt verkar du för att Sverigedemokraterna minskar?

Du kan svara på charlie.levin@liberal.se

bloggare på icedaniel.se sa...

Svårt att svara på Charlie. Många människor trors sig veta vad solidaritet är för något, bara är säger att man ärsolidarisk så är man det. Men så är det inte, solidaritet kräver praktiska handlingar, att man hjälper människor på plats och betalar ur egen ficka. Oj, då känns det mycket svårare att vara solidarisk och det gäller även kultur40-talisterna.