tisdag 24 november 2009

Folkpartiet; ett borgerligt parti?!

Huvudledaren i DN skriver: "Inom alliansen börjar det blir trångt till höger om Moderaterna. Kristdemokraternas sommarflirt med 'verklighetens folk' skulle profilera partiet som mindre förbudsinriktat. Mer frihet till individen och familjen, löd retoriken. Centern har krävt lägre skatter och en moderniserad arbetsrätt."

Intressant läsning. Spesiellt med tanke på hur folkpartiet i Strängnäs kommun beter sig samt hur samma parti agerar på landstingsnivå i sörmland. Tittar man på det så får man se bara rött, rött och åter rött; så långt ögat kan se.

DN-ledaren avslutas med: "Att Folkpartiet profilerar sig som mer än ett skolparti bådar gott. Än finns det gott om utrymme för tydliga borgerliga alternativ i svensk poltik." Det utrymmet finns inte hos folkpartiet här. Vill man rösta borgerligt i Strängnäs kommun eller på landstinget sörmland får man välja ett annat parti.

3 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Och om man vill rösta på ett parti fritt från "ideologiska låsningar"? Då är det inte många att välja på, eller hur?
;-)

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

I vår kommun är det åtminstone två partier att välja på då, det tycker jag är relativt många i en så liten kommun. Eller hur?:-)

Mats Werner sa...

Ni ska nog inte ta åt er äran av att vara den enda som inte har "ideologiska låsningar"! Vari ligger det någon låsning som skulle vara ideologisk i sammanhanget?