onsdag 7 oktober 2009

Landstingsrådet Jörgen Danielssons (S) paddeltur!

Katrineholms-Kurirens ledare skriver rörande vindkraftsaffären: "När Sörmlandstidningarna i våras skrev om saken meddelande landstingsstyrelsens ordförande Jörgen Danielsson (S) att saken skulle snabbutredas. Uppdraget gick till den tillträdande landstingsdirektören Karin Welin. Men hennes rapport gav inget besked om hur det gick till när vindkraftsfakturan snurrade ut ur de vanliga faktureringsrutinerna. I gårdagens tidningar förklarar Danielsson att den saken är svårutredd eftersom det inte finns andra dokument om fallet än själva fakturan. Rimligen betyder det bland annat att det inte ens finns någon formell beställning från landstinget. Danielsson tilläger: 'Landstinget kan inte bli en polisorganisation som börjar förhöra människor'."

Ett märkligt uttalande från Jörgen Danielson (S). Vadå polisorganisation?! Det finns ju rutiner som t e x att det skall finnas en formell beställning tillsammans med fakturan. Kommer det en faktura utan detta, då är det väl självklart att de rätta frågorna måste ställas. Det har ju tjänstemännen gjort också, enligt den information som kom ut i tidningarna i går. Här har Jörgen Danielsson tagit fram den stora kajaken med den stora paddeln och ror som bara den! Är det sitt eget skinn han vill rädda? Eller vill han vara en gentleman och se till att Ylva G Karlsson (MP) räddas?

Ledarens konklusion håller jag med om. De skriver: "En sak är klar: alla fortsatta försök att betrakta affären som en bagatell, som inte behöver synas närmare, är dömda att misslyckas. Oppositionens krav om en oberoende utredning är egentligen ett ganska generöst erbjudande till landstingsledningen om hjälp till självhjälp. Erbjudandet bör omgående accepteras".

Inga kommentarer: