tisdag 23 juni 2009

Skolkarusellen snurrar i Strängnäs!

Det bästa insändaren på länge står Kerstin Svensson (M) för i dagens tidning:

Skolkarusellen snurrar i Strängnäs!

Jag tror inte ens att Folkpartiet och Centern känner till socialdemokraternas skolplaner i Strängnäs. Barn och utbildningsnämnden fick förslaget om placering av förskolor på Karinslundsskolan direkt på sammanträdet. Då nämndes inte vilka förskolor som skulle flyttas eller orsaken till flytten. Oppositionen ( M, KD, SP) föreslår att Karinslundsskolan skall avyttras eller hyras ut till annan verksamhet än skola, men med en förskoleverksamhet i nedre planet på byggnaden är vårt förslag omöjliggjort. Utifrån förvaltningens och majoritetens egna framlagda förslag har man anledning att befara följande scenario:


1. Förskola på Karinslundsskolans nedervåning. För att täcka hyreskostnaderna på hela byggnaden måste fler skolenheter flyttas hit.


2. Härad, Fogdö och Tosteröskolan är från 1 juli förmodligen redan en enhet och verksamheterna kan då flyttas till Karinslundsskolan.


3. Tosteröskolan kan då avyttras hösten 2010 vilket är förvaltningens förslag.


4. Om finanskrisens värsta år är över och Tosteröskolan såld kanske Lotta Grönblad kan finna medel till investering av Centrumenheten, en ”idyll” på 1 000 elever.Skulle mina farhågor besannas finns ingen möjlighet att stoppa skolkarusellen för något parti eller allians efter valet 2010. En sådan här utveckling av skolverksamheten i Strängnäs kommun kan majoriteten sätta stopp för genom att lägga ner förslaget om förskola på Karinslundsskolan.

Kerstin Svensson (M)

1 kommentar:

Mats Werner sa...

Håller helt med Dig, Margit! Insändaren var MYCKET bra! Hade det inte varit mot mina principer hade jag kommenterat den på tidningens web.
Nu blir det här istället: HURRA för Kerstin! (Och Sixten, och Christer, och Lars och några andra på bakre M-bänkarna!