söndag 8 februari 2009

Dragit en vinstlott?!

I fredagens tidning står det "Vasaskolan drog längsta strået i skollotteriet". Jag blev något förbryllad när jag läste detta; jag visste inte om att det handlade om en tävling! Varför förlängde man skollokalsutredningstiden om det ändå i slutändan skulle handla om ren darwinism; den starkaste vinner? Tidningen skriver: "En anledning till vinstlotten är utan tvivel skolans starka föräldraförening."

Catarina St Cyr, ordförande i Vasaskolans föräldraförening, säger i tidningen: "Välkommen till Sörgärdsskolan". Detta visste jag inte heller; att skolan har bytt namn. Jag har sett att St Cyr har föreslagit, på en blogg, att skolan skall heta så. Men, jag visste inte att hon hade makten att ändra namnet på skolan.

Vidare står det i tidningen: "Skolan töms i höst. Hasse Johansson säger att allt känns jättebra just nu. Tidsplanen som han fått presenterad för sig säger att till hösten 09 töms Vasaskolan på elever och inventarier. Karinslundsskolan ska under renoveringstiden fungera som evakueringsskola". Detta har också gått mig hus förbi, jag har inte sett ett sådant beslut heller! Det är utan tvekan spännande att vara politiker i Strängnäs kommun, man vet aldrig vad som händer!

Citat från nättidningen: "Många givande samtal! Hej! Jag visste inte heller att det har blivit en tävling oss skolor emellan.Jag har hela tiden förutsatt att vi ska se till alla barns bästa. Men jag vill passa på att tacka de trevliga och mycket givande samtal som jag har haft med många av VASA-skolans föräldrar då vi har haft en mycket givande namninsamling för att bevara Långbergskolan. Era namn väger tungt. Det känns bra att så många värnar om våra barns bästa. Vi kämpar tillsammans för en lagom stor skola med en fantastisk natur,det bästa tänkbara"!

Aktiv förälder vid Långbergskolan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Reagerade som Du, Margit! Det är ibland skrämmande hur folk tror att det fungerar. Eller är det så illa att det faktiskt fungerar så? Jag har ju enligt någon foliehatten på och "ser konspirationer" överallt. Kanske är det frukten av ett långt liv i Strängnäspolitiken. Säkert har förvaltningen dragit igång planeringen av den här stora flyttkarusellen redan.

Hilsen
MATS

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Antagligen har förvaltningen dragit igång planeringen av allt det som står i majoritetens första att-satser, de ursprungliga. De kommer antagligen också att göra som de vill och tycker med utredningarna som skall göras av de olika förslagen. Om bara hälften av det den fd rektorn på Thomasgymnasiet har berättat om vad han utsattes för stämmer, finns det inte många orsaker till att tro på den förvaltningen. Eller? Och då menar jag självklart inte alla tjänstemännen som arbetar på förvaltningen, jag tänker på dess ledning.

MVH Margit