onsdag 26 november 2008

Änglar finns!

Margit och Valéria (från Slovakien) på Malta. Margit och Ricky (från England) på Malta I dag var jag på Café Kaka i Eskilstuna och åt lunch med min chef på Fridegård i Eskilstuna. Efteråt följde jag med chefen tillbaka till flickhemmet och hälsade på tjejerna. Kriminalvården har gett mig förbud mot att arbeta där medan jag är avstängt från Hallanstalten. De kan dock inte hindra mig från att besöka mina arbetskollegor och tjejerna där. Under några timmar spelade jag kort och pratade med flickorna. Jag har saknat att vara där. Ingen, som inte har varit med om något liknande själv, kan förstå hur mycket det betyder att bli uppskattad, respekterad och trodd på när hela havet runt en stormar. Ingen kan förstå vidden av det telefonsamtal jag fick i slutet av maj, fyra timmar efter anställningsintervjun, där min nya chef säger: "Vi tyckte så mycket om dig så vi vill att du börjar här hos oss". Det gör faktiskt ont i hjärtat att få bekräftelse när man inte är beredd, när ens självförtroende och självkänsla inte finns kvar. Det gör faktiskt ont att möta godhet när ens känslor sitter utanpå huden. Jag tror på Gud, jag tror på änglar och jag tror på goda människor. Efter alla de goda människor jag har mött på Fridegård, på mina resor under hösten och på stan det senaste halvåret, efter att mitt liv hade rasat ihop, kommer jag aldrig mera att tvivla på Gud, människan och kärleken. TRO, HOPP OCH KÄRLEK!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Staten verkar vara en konstig arbetsgivare.

Vad skulle hända dig om du jobbade där ändå? Drar de in lönen eller får du skaka galler?

Undrar
Ann-Sofie

Anonym sa...

Hej Margit!!!
Jag tycker det är helt fördjävligt att Hallanstalten inte låter dig jobba på flickhemmet....men de kan ju knappast förbjuda dig å vara där å hälsa på.
Det borde ju fungera att fortsätta jobba men inte lyfta ngn lön förens ditt ärende är klart i PAN eller? kriminalvården har såå mycke egna regler att man blir helt snurrig...värt å kolla upp iaf. Kan förstå att de saknar dig på flickhemmet du har ju så mycke å ge.
kram kram erica

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Mitt fack skall överklaga, hoppas jag i alla fall. Under tiden kommer jag inte att arbeta där, men jag kommer att åka dit och hälsa på. Jag behöver ju inte pengarna då jag har en lön, men jag saknar ju att träffa människor.

De få timmar jag är på politiska möten; kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och teknik- och fritidsnämnden, är inte många. Tre kvällar varje månad. Jag är lika social som dig, jag håller ju på att klättra på väggarna här hemma:-).

Kram Margit

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Jag vet hur det känns! Att få en kram när andra har varit taskiga mot mig så kan jag inte låta bli att gråta!
Du har en hemst arbetgivare, undrar om man skulle kunna anmäla dem för brott mot MR i Haag? Du vet väl om att du är värdefull!
Puss o kram, Marie-Louise

Anonym sa...

Visst finns de mänskliga änglarna! Man hoppas ju också att man själv ska vara så sensitiv och förmå sig att ta steget den dag man själv kan vara en sådan ängel gentemot en medmänniska och vän! Ibland har vi människor de märkligaste trösklar att ta oss över när det i själva verket är så enkelt att t.ex. åka hem till en människa i nöd med en flaska vin och en bit ost, knacka på dörren och säga att "Jag tänkte att Du kanske behövde lite sällskap!"

Elle helt enkelt bara kliva ur bilen och ge vännen en stor kram! Det behövs ofta inte mer.

Anonym sa...

Fru Wattenkraft.

Det händer samma sak som om du skulle extraknäcka på Vattenfall.

Fredrik F.

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Vill bara skicka en hälsning.

Funderar på att äta lite pepparkakor, men jag tror inte att det hjälper för att jag skall sluta vara jobbig.
Men det är ju gott så det får räcka.

Kanske du skulle skriva en liten bok, det är bättre än att klättra på väggarna.


Kram Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Tusen tack för vänlig hälsning, den gjorde mig gott.

Jag håller på att skriva en bok. Åker till Norge i januari för att sitta ensam i huset till min väninna medan hon arbetar på dagarna. Då kanske jag kan skriva lite mera. Här är det så mycket annat jag kan göra.

Jag älskar pepparkakor. Nästa vecka skall jag baka norska pepparkakor.

Sköt om dig.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Du skriver: "...t.ex. åka hem till en människa i nöd med en flaska vin och en bit ost, knacka på dörren och säga att "Jag tänkte att Du kanske behövde lite sällskap!"

När kommer du?:-). Skojade bara. Det är ett bra förslag du kommer med. Jag har faktiskt testat/gjort det några gånger och de jag har kommit helt spontant hem till har blivit jätteglada.

Att återta min impulsivitet och spontanitet ingår i min rehabilitering, något jag själv har kommit på är bra för mig:-), att bli den jag egentligen är. Den som inte är rädd för att säga eller göra fel saker; bara vara den man är. Mina vänner tycker det är roligt, då får de skratta ännu mera.

Klem
Margit

Anonym sa...

Hej Margit.

Det är verkligen trist det här med ditt jobb, jag har just kommit hem från Tyskland och har verkligen njutit av att träffa kollegorna från resten av Europa. Jag som egentligen aldrig trivts på vare sig skolor eller arbetsplatser och helst suttit hemma har verkligen upptäckt en ny värld i och med det här jobbet. Hemresan var riktigt mysig, hade en finne som sällskap som gjorde sitt första besök på Europakontoret. Kvällen innan hörde jag mitt namn nämnas med diverse accenter, jag har jättekul!

Nämnde för en av mina kollegor att jag tyckte att alla på bolaget varit så fantastiskt vänliga och trevliga mot mig och fick det halvbuttra svaret, "du tror inte det beror på dig då"... jag blev riktigt rörd.

Jag hoppas du snart hittar något skönt ställe att vara på och få spendera lite av din energi på, annars kokar du nog över vid datorn. Du borde få ett saftigt skadestånd från Hall och sen hitta något trevligare att jobba med.

Anonym sa...

Hejsan svejsan Fredrik forever, Nej det skulle det inte.

Där högg du i sten.

Fru W

Anonym sa...

Förresten Margit, hur har det gått med utbildningen ? Kommer det att ta längre tid hem än dit ?

Anonym sa...

Hej Margit !
Har inte hängt med i alla detaljer, men du måste absolut komma igång att arbeta igen. Det var härligt att höra vilken insats du gjorde med flickorna. Frågan måste lösas, finns det ingen lösning ??
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Din fru hade skrivit en bloggkommentar på kursledarens/utbildarens blogg att fröken Hårfagre (jag) hade lite för tung högerfot på motorvägen. Tror du inte han berättade det för hela gruppen?! Ja, jag lärde mig mycket, skall skriva en bloggartikel om kursen. Men, jag körde i samma fart hem som dit, det var nämligen ingen motorväg jag körde på för att komma dit, mitt ute i skogen:-).

MVH Margit

Anonym sa...

Anitas nya kille verkar vara en kul prick, både hans blogg och det jag sett av honom i medierna tyder på det. Dessutom är NTF Sörmlands ordförande av allt att döma nöjd med honom. Han har patos och driv i trafikfrågor, det gillar vi.

Anonym sa...

Hej Margit!
Jag kunde inte låta bli att skvallra för Lars, hoppas du förlåter mig. Det var inget illa ment.

Kram
Ann-Sofie

Margit Urtegård sa...

Hej Ann-Sofie.

Jag är inte håröm, jag gillar din humor.

Kram
Fru Hårfager

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Anitas nya kille? Vem Anita? Vilken kille? Något internt här, som jag inte hänger med i.

MVH Margit

Anonym sa...

Ja du Margit....

Anita och Televinken var ett pedagogiskt par i TV och barnens trafikklubb. Nu har Lars sin blogg där han ser sig som Televinkens efterträdare, dvs Anitas nya kille i min tolkning...

Googla på Televinken.

Anonym sa...

Hej igen!
Det visste jag annars hade jag aldrig informerat Lars om detta.

Han är en kul kille också.

Kram
Ann-Sofie

Anonym sa...

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/player.jsp?a=462353&d=42577

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Nu har jag tittat på barnprogrammet Televinken:-), tack för länken:-).

Kram Margit