söndag 12 oktober 2008

Thomas Di Leva.

Några av mina pelargoner som skall övervintra i uterummet.
I går kväll var jag på Eskilstuna teater för att lyssna på Thomas Di Levas föreställning "Låt kärleken växa". Thomas Di Leva börjar med att fråga vad publiken skall göra i kväll och vi gapskrattar så klart! Thomas Di Leva är djup, allvarlig och rolig på en och samma gång; han går raka vägen in i hjärtat på var och en av oss. Inte en plats ledig i teatersalen, inte en mun som inte skrattar, inte ett öga utan tårar, inte ett hjärta som inte dunkar ett extra slag. Vi har alla blivit kära i Thomas Di Leva och hans kärleksbudskap!

Thomas Di Leva har följt valupptakten i USA. Han är fundersam över att man i ett land med 300 miljoner invånare inte kunde komma fram med bättre kandidater till presidentposten än McCain och Obama! Det fanns mera stake i politiken under Bill Clintons tid, fortsätter han. Publiken skrattar så tårarna rinner. Han berättar att många har undrat vad han har under sin kaftan (klädsel), även en i publiken ställde denna fråga under kvällen. Men, det är en landstingsfråga sa Thomas Di Leva, - därför att det inte finns tillräckligt med ambulanser här i staden, så ni kan inte få se vad jag har under kaftan. Thomas Di Leva poängterade flera gånger att det är han som är en riktig karl. Han är en man med hjärtat på rätt plats och en skarp hjärna, det är ett som är säkert.

Hans sång "Vad är frihet" får alltid fram tårar i min ögonvrå: "Så du sitter fast i bruset varje dag. Du låtsas att din plats i kön är bra. Snart kan vad som helst förföra dig!" Tänkvärda ord från en fantastisk människa.

Tusen tack Thomas Di Leva för att du gör världen vackrare!

PS:Fyra höstkvällar på Eskilstuna teater fylls med förstklassig underhållning, skriver Patrik Uhlman. Jag håller med, vi har tydligen en kulturstad av stora mått nära oss, kul!:DS

16 kommentarer:

Anonym sa...

Cocobello...........

Sverige skulle säkert fungera bra om alla var som Thomas DiLeva ???

Vilket trams...

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Sverige fungerar bra med sin mångfald av människor redan. Dock skulle världen inte må dåligt av att flera var/är som Thomas Di Leva. Vi behöver dessutom att jobba vidare med toleransnivån i vårt land; det är ju du ett ypperligt exempel på kanske?! De som tycker att kärlek är trams är det ju synd om!

//Margit

Anonym sa...

Det var härligt att upptäcka att han efter ett par decenniers arbete har blivit så folkkär och nu har ett tilltal som går rakt in i svenskens hjärta.

Första gången jag upplevde Thomas Di Leva sommaren 1999 i Parken Zoo var jag nästan färdigbakad teolog.
Igår var det tredje gången jag hade möjligheten att möta honom. Han är vår tids Jesus, känner jag varje gång. Den riktige Jesus må vara det unika, okopierbara originalet, men Di Leva manifesterar Jesusbilden, för mig, rakt in i vårt svenska samhälle idag.

Det var en otrolig kväll igår. Tack för ditt sällskap, Margit.

Anonym sa...

Hej Margit och tack för välkommen hem hälsningen.

Lördagsmorgonen efter hemkomsten blev tidig med åktur till Flen och förtroenderåd, inte lika roligt som Di Leva men en Hasse Ekström i bästa form är inte så långt efter.

Nu skall jag förhoppningsvis få sova hemma eller borta med min fru fram till nyår, undantaget 3-4 december då det är jobbresa igen.

Ha det bäst och hälsa du med.

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Tack själv. Jag kände mig rätt hemma inne på Eskilstuna teater i går kväll, fast jag aldrig har varit där förut, det var ju flera från Strängnäs där och även kollegor av mig från Eskiltuna samt du och dina två kompisar.

Thomas Di Leva är enormt bra. Som han sa, han är en helt vanlig människa! En mycket god och kärleksfull sådan.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Hans Ekström är snyggare, men antagligen inte lika rolig som Thomas Di Leva, fast det vet jag ju inte än, har inte pratat med Hans så många gånger.

Take Care.

Kram Margit

Anonym sa...

Hej Margit.

Jag rekommenderar ett besök på ett fullmäktigesammanträde i Eskilstuna. Jag brukar sitta utanför fullmäktigesalen där ledamöterna kan ta en kaffe mellan sina direkta insatser i debatten. En gån kom en SSUare ut från fullmäktigesalen och hyschade på oss eftersom vi skrattade så högt åt Hasses anekdoter.

Anonym sa...

Nja, han sa ju att han var en utomjording, och att vi bara skulle åka dit och skräpa ned om han talade om var han kom ifrån.
:-)

Sveriges mest förjudna man, presenterade han sig som. Oväntat hade han en hel del humor som anspelade på sex. Det gjorde han skickligt på sitt eget sätt, precis som Kim Anderzon gör i ViVagina.

Han var ett charmtroll från första stund när han klev ned till scenen via bänkraderna delandes ut röda rosor till män såväl som kvinnor.

Han har barnasinnet i behåll, och var ibland söt som en liten flicka när han dansade omkring.

Ändå är han en riktig man. En verklig tillgång för de män som känner sig vilsna i sin manliga identitet bland jämställda svenska kvinnor.

Anonym sa...

Människa Lena, människa är han först och främst.

Vilken roll vi sen väljer är upp till oss själva... DiLeva är ett klokt neutrum.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag håller med dig, precis som jag också har skrivit, Thomas Di Leva är en människa, en helt vanlig sådan med mycket godhet och kärlek inom sig, men ändock en människa!

MVH Margit

Anonym sa...

Ja, han har ju en mamma och en pappa, så 100% människa är han. Hur det var med Jesus kan vi inte få något vetenskapligt svar på.

Anonym sa...

Begreppet människa och människosynen finns det olika uppfattningar om.
PeO, du syftade förstås på "en riktig man". Ja, det är detsamma som en riktig människa. Med manligt och kvinnligt i sund balans.

Anonym sa...

Toleransnivån ?

Jag gillar T DiLeva men vill absolut inte ha fler av hans sort.

Räcker gott med en Tomas DiLeva...

Att jämföra med jesus som vissa gör på din blogg är ju ett hån.
Sådana inlägg borde du stoppa om du ska framstå som seriös Margit.

Anonym sa...

Det finns andra kommentatorer som vill klona Di Leva;

http://www.ekuriren.se/link.php?id=746352

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vem ska man tro på, tro på, tro på när...
Thomas Di Leva misstänks ha misshandlat sin flickvän.

Nacka-polisen larmades natten till i går till villan i södra Stockholm.

Enligt Expressen, som dock inte namnger artisten, var det flickvännen som ringde polisen efter hjälp.

Polisen var på plats strax efter midnatt.

– En anmälan om misshandel är upprättad och utredning pågår, säger polisinspektör Bengt Boström till Expressen.

När Realtid.se får kontakt med Nacka-polisen bekräftas det att en anmälan mot Thomas Di Leva har kommit in. Men det är stopp om att få ytterligare information om anmälan. Polisanmälan är låst i polisens databas för alla utom de som handlägger ärendet.

Senast den 31 augusti syntes Thomas Di Leva med ståuppkomikern Zinat Pirzadeh under polarprisutdelningarna på Grand Hotell i Stockholm.

I dag förhörs flickvännen om händelsen i villan.

– Jag vill inte gå in på vad som hände i villan men min pojkväns och mina vägar skiljs nu åt, säger hon till Expressen.