tisdag 23 september 2008

President i EU-domstolen, Vassilios Skouris.

Den grekiske professorn och före detta inrikesministern Vassilios styr EU-domstolen i Luxemburg. Han är en av Europas mäktigaste och samtidigt mest okända personer.

Dagens citat blir hans svar på frågan från SvD om det händer att de gör misstag i Eu-domstolen. Vassilios Skouris svarar:

"Naturligtvis, men frågan är om misstagen är individuella eller kollektiva. Vi fattar majoritetsbeslut och majoriteten gör aldrig fel."

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vill du med denna artikel ?
Att vi ska lita på EU-domstolens beslut eller att vi generellt alltid skall lita på majoritetsbeslut ???

Se på FRA-debatten där det klart framgår att majoritetsbeslutet var felaktigt framtvingat av Regeringen. Alltså ett felaktigt majoritetsbeslut !!!

(s) forever

Margit Urtegård sa...

Hej (s)forever.

Det var just det jag ville med artikeln; att ifrågasätta! För mig är det självklart att ett majoritetsbeslut också måste kunna vara ett felaktigt beslut. Jag tyckte uttalandet var så egendomligt att jag ville förmedla det vidare.

MVH Margit

Anonym sa...

Bra Margit !!!

Mvh (s) forever

Margit Urtegård sa...

Hej (s)forever.

T e x Rysslands Putin har nog många majoritetsbeslut bakom sig som säkert är lika tokiga som karl själv; tänk om någon skulle hävda att bara för att det är ett majoritetsbeslut så kan det inte vara fel! För att inte glömma Mugabe, som säkert belönar de som törs mopsa upp sig med ett skott i pannan. Världen är full av idioter som kan lyckas att få en majoritet bakom sig i olika frågor.

MVH Margit

Anonym sa...

Vi behöver inte gå så långt som till Mugabe och Putin.
Se på Reinfeldt...Det räcker...

Det var du som sa att världen är full av idioter.

Mvh (s) forever

Margit Urtegård sa...

Hej (s)forever.

Missförstå mig rätt:-), det har funnits så många tokiga statsledare i världen och det tar jag som tecken på att det finns och har funnits många dårar som tydligen lyckats väljas in i politiken. Det är ju märkligt med tanke på hur många duktiga människor det finns omkring oss.

Jag tycker att Reinfeldt är både duktig och klok. När det gäller FRA-frågan har han dock lyssnat på fel rådgivare.

MVH Margit