lördag 19 juli 2008

GRATTIS MARGARITA!!!

Margarita Urtegård 22 år.

I dag ringer min dotter Margarita hem från Danmark, där hon är på semester med kompisar. Hon har just fått veta att hon har kommit in på högskolan i Molde i Norge. Hon är jättelycklig. Flyttlasset går till Norge i början på augusti. Margarita skall bo hos goda vänner 100 mil härifrån. Gissa vem som kommer att åka oftare hem till Norge nu! Jag är så stolt och lycklig över att min dotter har valt att studera vidare. Min pappa sa alltid att kunskap är makt. Jag har sagt till mina barn att det enda de kan vara säkra på att ingen någonsin kan ta ifrån dem är kunskap. Nelson Mandela lär ha sagt: "Utbildning är det mäktigaste vapnet för den som vill förändra världen." Jag kommer att sakna min dotter jättemycket; det gör ont när knoppar brister, men jag är lycklig på hennes vägnar. Tusen grattiskramar Margarita och lycka till!

PS: Som Liberala Kvinnor har skrivit på ett vykort: "Pojkvänner kommer och går. Akademiska poäng består!":DS

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margit !
Förstår mer än väl din glädje och också den saknad du kommer att känna när din dotter flyttar så långt. Men vilken resa vi gör med våra barn, från att de föds till de blir stora. Att få se dem våga ta steget långt från hemmets trygghet, få se att de knyter nya goda relationer och tar för sig av livet på egen hand, det är fantastiskt. Och lite grann fortsätter vi ju att resa med, fast på ett annat vis. Men vi har all rätt att känna oss stolta och mycket rörda, när de sticker ut i stora världen.
Se även inlägg under Anders Borg !
Maria

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Du har så rätt, vilken resa vi gör med våra barn! Jag är så glad för att hon valde att åka till Norge, till den stad hon är född i. Hon vill dit hon har sina rötter, säger hon. Jag förstår henne. Som du säger vi fortsätter att resa med våra barn, fast på ett annat sätt. Jag har alltid varit en riktig hönsmamma. Jag är jättestolt över min dotter. Det är en tuff tjej!

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Vilket inlägg under Anders Borg menar du?

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit !

ville bara tala om att jag skrivit lite på den Borg-fliken sedan jag kom hem.

Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Jag har precis skickat ett mail till dig.

MVH Margit