fredag 16 maj 2008

Politisk sekreterare!

I dagens tidning kan man läsa: "Lotta Grönblad anställs som politisk sekreterare". I artikeln säger jag att jag är mycket kritisk till att trepartialliansen nu ökat kostanden för politiken med ungefär 750 000 kronor. Tord Tjernströms (s) uttalande mot kritiken: "Men då glömmer den gamla alliansen vad de föll på", är ju bara att fnysa åt. De införde tre kommunalråd för att på så sätt göra det politiska arbetet lättare. Det borde ju räcka för att hålla kontakten med media, föreningar, organisationer och medborgare. Vad skall de tre gubbarna göra annars?! Hur ser centern och folkpartiets väljare på att c och fp ger bort sitt ökade partistöd till att betala för socialdemokraternas politiska sekreterare??? Lotta Grönblad får nu 75 procent högre betalt för sitt ordförandeuppdrag i barn- och utbildningsnämnden än vad den förra ordföranden Maria von Beetzen hade. Är det verkligen rimligt? Lotta Grönblad bojkottade Hagakonferansen för att den kostade 100 000 kronor. Nu skall hon öka sin egen lön med mera pengar än vad Hagakonferansen kostade. Man skall leva som man lär. Men, det gäller ju normalt inte sossar. Det är ju bara att titta på den förra statsministern Göran Persson (s) och hans herrgårdsbyggande.

Så här skriver Lotta Grönblad på sin blogg: "Och jag tänker fortsätta att bojkotta arrangemang som jag tycker inte tillför något". Att det kommer tillföra kommunen mera nytta att Lotta Grönblad får närmare 400 000 kronor mera i arvode under två år, än vad förra ordförande i barn- och utbildningsnämnden fick skall jag inte uttala mig om än. Men, att påstå att en budgetkonferans med alla ledande politiker inte tillför något är magstarkt, tycker jag. Lotta var dessutom inte där, så hur vet hon vilken nytta konferansen gav eller inte gav?

Kommentarer från nättidningen:

"Ny majoritet bekänner färg
Någon kallade den nya majoriteten för vänsterallians. Efter valet av politisk sekreterare står det allt tydligare att så är fallet. fp och c skall tillsammans med s dela en s-märkt poltitisk sekreterare. Intressant upplägg..."

Skam på torra land

"Politisk sekreterare (s)
Socialdemokraterna tar nu över rodret i kommunen genom att Lotta Grönblad (s) blir politisk sekreterare och i realiteten det fjärde kommunalrådet. Folkpartiet och centerpartiet som har släppt fram (s) till makten kommer nu att marginaliceras. Fp och c ni är grundlurade och det är inte mer än rätt."

Väljare

"Det är mina pengar!
Nu får det väl vara nog? Vad har vi fått för politiker? Det är mina skattepengar ni använder! Och jag kräver att ni använder dessa på bästa sätt och det är inte till tre kommunalråd + en politisk sekreterare ni ska använda dessa!! Vad gör en politisk sekreterare egentligen som ett kommunalråd inte klarar av? Kanske vore det bättre att bara ha ett kommunalråd och en politisk sekreterare? Nu får ni lägga av för det här luktar riktigt illa! Det verkar tyvärr som att det mest handlar om att sko sig och få ut ersättning, och det bidrar jag tyvärr till med mina skattepengar! Mitt minne är långt och jag tror att fler har bra minne, bli inte förvånade i valet 2010"

Förbannad


Alex Voronov har uppmärksammat denna debatt på ledarbloggen. Det hedrar honom!

55 kommentarer:

Anonym sa...

Delar helt Din uppfattning. Politiska sekreterare är ett otyg. Varför ska kommunens skattebetalare står för - och vara arbetsgivare för - partiernas interna administration. Vi ska inte glömma att till dessa löner kommer alltså arbetsgivaravgifter på 32%.

I "vår" allians liksom den tidigare fyrpartiditot var alla partier överens om den inställningen även om diskussionen har förts någon gång.

Jag hade uppfattningen att den mandatperiod då kommunen hade fyra kommunalråd så fungerade arbetet mellan de allierade partierna bra. "Utmärkt" vore att ta i - men bra!
Dock utsattes den alliansen för övriga partiers hån och gäck för just detta att lilla Strängnäs hade fyra kommunalråd. Därför blev det ett efter valet 06. Det hade då dessutom knappast varit politiskt möjligt att tänka sig fem kommunalråd även om det säkert varit en bättre lösning.

Men som sagt: intressant att de patier som var med och kritiserade tanken på fyra kommunalråd, nu ivrigt försvarar tre. Är det där gränsen går?

Intressant också att se Lottas glidning i formuleringen betr. Hagakonferensen. Nu är det tydligen inte "slottet" som gnager längre utan att "pengarna inte stannade i kommunen". Så Ulfhälls Herrgård hade tydligen varit OK. Eller är det bara för att det "bara" är en Herrgård?

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Ja, den nya alliansen har visat färg, i alla fall när det gäller hur mycket pengar den politiska organisationen får kosta. Under alla mina 14 år i Strängnäspolitiken har vi varit överens om att politiska sekreterare är ett otyg. Hade inte Lotta Grönblad haft som krav att hon skulle få 70 procent politisk tid, för att säga ja till ordförandeuppdraget i barn- och utbildningsnämnden, hade skattebetalarna sluppit den här extra kostnaden på flera hundratusen kronor.

MVH Margit

Dag Bremberg sa...

Jag håller med om att det är fel att höja partistödet (fast kd och m verkade helt nöjda när detta presenterades för gruppledarna).
Jag tycker också att det låter som att Lottas roll blir oklar. Tord säger i tidningen att hon ska hålla kontakt med medborgarna och media etc. Men när detta presenterades av Jens så var det tydligt att det var en ren sekreterarfunktion, dvs att skriva ut sådant som kommunalråden enats om, beslutsförslag o dyl. Dessa uppgifter har tydligen hittills legat på kommunchefens sekreterare, vilket inte är bra. Kommunchefens roll är ju inte heller helt tydlig. Ibland har han getts uppdrag av ett slag som gjort att han agerat politiskt. Den rollen blir ju inte klarare nu.
Det hade varit bättre om den nya majoriteten låtit demokratiberedningen få fundera över hur man tydliggör gränsdragningen mellan politik och tjänstemannafunktioner.

Anonym sa...

Jag vet inte vad Du menar att KD skulle vara "nöjda". Förmodligen ett möte jag ej deltog i. Jag tror inte heller Hélène skulle tjoat av glädje. Vad sa' Du - 850 spänn!

För övrigt blir det ju intressant också att se att vi nu tydligen ska bryta traditionen/påbudet (?) att ingen kommunalt anställd får sitta i en nämnd som berör ens arbetsplats....

Margit Urtegård sa...

Hej Mats och Dag.

Giriga politiker gör att politikerföraktet ökar ännu mera, inte just vad vi behöver. Väljarna kommer att visa vad de tycker om det här till valet 2010.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej.
Socialdemokraterna tar makten på sitt sedvanliga sätt, genom att höja sina arvoden. Nu stärker socialdemokraterna sitt grepp om Strängnäspolitiken genom den nya posten som Lotta Grönblad har fått. För att finansiera Grönblads och alla andra nya politiska poster och att bibehålla en överdimensionerad skola finns bara planlösa skattehöjningar kvar, det är synd om Strängnäs.

borgelig väljare

Dag Bremberg sa...

Mats, det jag menade var att det vid gruppledarmötet i måndags var flera som förvånades över att inte m och kd hade några invändningar alls. Men det är ju bra att du är tydlig nu.

Ang den "kommunalt anställda": om du menar Lotta så kommer hon inte att ha kommunen som arbetsgivare, enligt vad som uppgavs i måndags.

Anonym sa...

Aha! Du har förstås rätt Dag. Det är därför det är ett partistöd. Jag tänkte inte på det. Men det handlar fortfarande bara om de 0,2 hon då får från de tre partierna

Margit Urtegård sa...

Hej Dag och Mats.

Indirekt så kommer Lotta att ha c, fp och s som arbetsgivare. Hade varit kul att få veta vad c- och fp-väljare tycker om detta. Snacka om sossekramare; alltså ledningen inom c och fp i Strängnäs kommun.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Alla !
Med tre kommunalråd borde tiden räcka till för att hålla kontakt med media, medborgare och organisationer samt skriva motioner, svara på insändare och formulera politik. Jag har alltid trott att det är det som kommunalråd sysslar med ! Att c,fp överlämnar formuleringsföreträdet i politiken till en socialdemokrat av Lotta Gs kaliber är bevis nog på att Strängnäs fn styrs av vänsterpolitik.
Maria von Beetzen

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Ja, det är mycket tydligt att de tre partierna nu har valt en socialistisk inriktning. Lotta kommer att soppa banan med de där tre männen. Ingen av de kan mäta sig med Lottas kaliber och kompetens. De kommer att framstå som "pysmunkar" bredvid henne.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

sopa banan kanske det heter?!

MVH Margit

Anonym sa...

Hej igen !
Stavar också ständigt fel nuförtiden! Det är begynnande alszeimer eller konstant stress. Eller passivisering pga ständigt datorstöd ???
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej igen Maria.

Mina barn brukar säga att det inte gör något när jag stavar fel, jag har ju aldrig läst svenska i skolan och de tycker det bara är charmigt när det dyker upp ett norskt ord i mina texter. Jag fick ju inte gå på SFI, danskar och norrmän var/är inte välkomna dit.

Kram Margit

Anonym sa...

Apropås datorstöd och cybertrassel kan jag inte undanhålla er devisen ovanför hustruns analoga skrivmaskin: "Att fela är mänskligt, men för att riktigt trassla till det krävs en dator"

Anonym sa...

Hej Mats !
Det var roligt ! Hälsa Din hustru att det är skönt att det finns de som går egna vägar !

Och Hej Margit ! Du är den bästa språkhanteraren i Strängnäspolitiken! Grattis till den välbesökta bloggen !

Maria

Dag Bremberg sa...

Kul att det blivit en rekordlång tråd... men visst heter det banansoppa ... nej, kanske inte.
Men "pösmunkar" ska det väl vara, om vi pratar om den nya trojkan.
Sen måste jag opponera mig lite mot er övriga oppositionspolitiker. Att tala om socialism, nej, det är väl rätt långt från den nya majoritetens program. Om det vore så skulle inte vänstersossarna vara så missnöjda som de är nu...
Det enda som skulle kunna tolkas som socialistiskt är väl möjligen att s och fp vill behålla Sevab, men i den frågan vågade ju inte era tre partier agera heller. Där var jag rätt ensam det senaste året; min motion om utredning av försäljning begravdes av kommunchefen nånstans långt ner i kommunhusets källare...
Nu kanske ni vågar har åsikter om detta?

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Att vi vågar ha åsikter, ja du det vågar vi! Dessutom har Strängnäspartiet hela tiden sagt att vi borde sälja SEVAB.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej igen Dag.

Pösmunkar är det så klart, tyckte det var någon fel när jag skrev pysmunkar, det är svårt med svensken i bland:-)).

MVH Margit

Anonym sa...

Ja, Dag! Såväl M som vi Kristdemokrater har hela tiden förfäktat en försäljning av SEVAB. Inte bara av rent principiella skäl utan inte minst för vad det skulle innebära för den av det nya Kommunalrådet så varmt omhuldade soliditeten. Men så länge vi vet att såväl FP som S är rabiata motståndare kan vi motionera oss till döds - det händer inget iallafall.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Ingen fara Mats, till nästa val kommer s, fp och c att tappa så mycket röster att det antagligen blir majoritet i fullmäktige för att sälja SEVAB, det tror jag.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej.

Vi får inte glömma att denna debatt handlar om att den nya vänsteralliansen har höjt politikerarvoderna med 750 000 per år, de pengarna kunde användas till mycket viktigare saker i vår kommun. Och de skäms inte en gång, det är för illa!!!

//Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Det är nog mycket vår kära kommunchef har begravt långt ner i källaren i kommunhuset sedan han tillträdde sin tjänst. Det kanske är tur att vi inte vet allt vad han har gjort eller inte gjort. Hur är det med den nya alliansen, har de tänkt att byta ut kommunchefen eller hålla honom i "koppel"?!

MVH Margit

Anonym sa...

Dag!
Jag förstår inte vad Du har emot Jan Heimdahl!
För en gång skull har vi lyckats få en kommunchef som faktiskt gör just det som vi politiker sagt åt honom att göra. Är det inte så Du vill ha det?
Om Du inte gillar vad som kommer ut är det väl snarare i en spegel vi bör titta.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Jag litar inte på honom bara, sen tycker jag han ger oss dåliga underlag för beslut. Jag förstår dock inte hur du kan tycka att han är den bästa kommunchef vi haft. Men, jag lyssnar gärna om du vill förklara det för mig.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Alla !
Ja, m har snällt anpassat sig efter fp i tidigare allians, då fp genast sträckt ut handen mot s så fort någon föreslagit försäljning av Sevab. Nu kan vi i opposition föra fram ett tydligt och starkt alternativ till den gammelkommunala strukturbevarande politiken. Varför skall skattebetalarna betala 20 öre i extra skatt bara för att Sevab(som går med förlust) skall behållas som reträttsplats för gamla politiker ? Tillråga på allt annat "närmare köttgrytorna beteende " som den nya majoriteten valt att satsa på. Det tror jag väljarna har mycket svårt att förstå varför de skall göra. Krisen i Strängnäspolitiken kommer därför att leda fram till något bra. Väljarna får äntligen ett tydligt alternativ som är ickesocialistiskt och som utgår från invånarnas bästa och inte är kopplat till politikernas karriärer. Vi har ett urstarkt oppositionsläge. Kämpa på kompisar ! Maria

Anonym sa...

Kan bara instämma med Maria, nu finns det ett tydligt borgerligt alternativ till den nya majoriteten.
C och fp har valt att samarbeta med s, som nu också genom en politisk sekreterare får föra den nya trepartialliansens talan.
Att c och fp valde att bygga ut den politiska organisationen tillsammans med s istället för med de borgerliga partierna m, kd och sp, ger väljarna i Strängnäs ett mycket tydligt icke-socialistiskt alternativ vid nästa val.

Anonym sa...

Maria! Du får gärna utveckla de 20 örena Du anger att vi betalar för SEVAB. Det var intressant!

Till Margit. Min uppfattning är att Jan H är den förste Kommunchef som anställts på väldigt specifika villkor om självständighet etc. Politiken skulle syssla med "Vad" medan Jan H och hans (för den är hans) förvaltning skulle jobba med "Hur". Han har fullföljt sin del, men vi kan inte låta bli att ständigt försöka vara med i grytan och rådda, fast vi inte ska. T.ex. att säga att torghandlarn ska få ha sitt stånd kvar. Om nu politiken gett riktlinjer och fattat beslut så ska vi inte vara framme och försöka ändra på saker och ting så fort förvaltningen faktiskt utför det vi begärt. Och det gäller inte minst det generella besparingsuppdrag Heimdahl har och där vi älskar att sedan säga att visst bad vi Dig titta på detta men inte får Du spara just där inte!
Det började ju redan med Carmen då politiken plötsligt lade sig i Heimdahls revir. Politikerstyre innebär faktiskt inte att det är politikerna som ska utföra eller ens lägga sig i hur saker och ting görs. Politikerstyre innebär att vi ska ange riktlinjer och ge förutsättningar.

Anonym sa...

Om sossarna får vara med och bestämma efter 2010, ve och fasa, kommer vi att får fler kostnader för politikerarvoden. Leif Lindström har redan informerat om att dom vill öka på antalet nämnder.Fp och c tycks ju inte ha något emot att dela med sig av grytorna så omsorg och skola får väl vackert vänta och se om det blir leftovers.

Dag Bremberg sa...

Hej, Kerstin! Vad bra att du också deltar i denna öppna debatt.
Vi är överens om mycket vi som diskuterar här, men jag tycker att man ska vara precis lika tydlig i sina politiska ställningstaganden oavsettt om man tillhör majoriteten eller ej.
Vi har var och en faktiskt precis samma ansvar när vi sitter i KS och KF.

Just nu är vi tydligen överens om att det läggs för mycket pengar på arvoden till kommunalråd och partistöd. Men varför har jag inte hört en enda åsikt i dessa frågor under hela perioden sedan valet, förutom från (v)?
Ni är inte precis tydliga på ett sätt som kan uppfattas som konsekvent. Det är säket sant att ni också velat sälja Sevab hela tiden, men varför har ni inte sagt det öppet?
Och när ni nu säger att sossarna vill lägga en massa pengar på politiken, så ska ni väl ändå kunna minnas att det var ändå högre kostnader när det var fyra kommunalråd. Och om man kritiserar att en politisk sekreterare får 20 procents arvode, kan man då hävda att skattebetalarna ska stå för 60 proc till ett "oppositionsråd"?
Ursäkta att jag problematiserar, men jag tycker att medborgarna har rätt att förvänta sig tydliga och konsekventa ställningstaganden.

Anonym sa...

Hej ! Angående SEVAB visar kommunchefens beräkningar att försäljning av SEVAB inbringar 250 milj kronor vilket gör 20 öre på skatten. Varför skall vi betala för att behålla SEVAB,när det inte går med vinst !
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

"Just nu är vi tydligen överens om att det läggs för mycket pengar på arvoden till kommunalråd och partistöd. Men varför har jag inte hört en enda åsikt i dessa frågor under hela perioden sedan valet, förutom från (v)?", skriver du. Ja, Dag det är just nu kostnaden för politikerna skall öka med 750 000 kronor om året och det tycker många av oss är helt åt skogen fel prioritering för/av våra skattepengar. Det är inget konstigt att folk reagerar på detta då man måste spara in på annat under tiden, om man inte skall höja skatten med flera kronor, det blir väl det nästa!

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Maria!
När och för vem har Kommunchefen presenterat denna beräkning? Och vad bygger han den på?
Gamla styrelsen i SEVAB gav enhetscheferna i uppdrag att räkna fram ett "marknadsvärde" på varje enhet. Vi hann aldrig se något resultat av detta och nye ordföranden lär inte lägga något krut därpå.
Jag skulle gärna se Heimdahls "värdering".

Anonym sa...

Hej Margit!
Du slår verkligen huvudet på spiken? Lottas moral förändrades över en natt när den passade henne! Nu har dessutom fp och c blivit lurade så det blev två flugor i en smäll! Heja Margit, du får alltid till det!

Kram, Marie-Louise

Anonym sa...

Hej Mats och all debattsugna!
Kommer att arbeta imorgon med en skuggbudget, får hjälp av tjänstemännen med värdering och siffror. Återkomer med mer exakt material inom kort. I vår skuggbudget vill vi avyttra tex SEVAB, förutom fjärrvärmedelen, vi ska titta på om vi kan göra något med bostadsbolaget också. Vi lyfter fram entreprenörskapet inom hemtjänst och åldringsvård. Nyföretagarcentrum har enligt Arne, flera tjejer inom detta område som vill bli småföretagare. I skola och förskola vill vi effektuera av skolutredningen senast HT 09,stärka personalsituationen och pedagogiken på förskolorna och, satsa på god ledning. Vi i M vill lägga fram en skuggbudget som samlar en bred och kraftfull opposition mot den nuvarande gammelmodiga kommunalpolitiken som är politikercentrerad istället för medborgarinriktad. Är tacksam för återkoppling av er . HELA TIDEN !
Maria v Beetzen

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Det blir spännande att få se moderaternas skuggbudget. Förmodar att det kommer att finnas mycket där som flera oppositionspartier kan ställa sig bakom. Återkoppling kommer du att få, det lovar jag. Ditt engagemang smittar av sig.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej!
Bra blogg Margit, ska nu göra mitt första bloggframträdande.

Lotta Grönblad (s) har inte bara fått ett nytt jobb som politisksekreterare hon har också utökat presidiet i barn och utbildningsnämnden med ytterligare en vädsterpolitiker (Lotta Lange c) som ska ha ersättning. Huvudet växer och skatterna ökar, men så blir det i en socialdemokratiskt styrd kommun.

Anders Jansson
Moderat i Strängnäs

Margit Urtegård sa...

Hej Anders.

Tack och välkommen till min blogg. Kan du förklara vad du menar med att presidiet i BoU har utökats? Kan man göra så? Är de fyra personer där nu? Får Lotta L extra ersättning också?

MVH Margit

Anonym sa...

Hej ! Idag träffade jag någon fd alliansbroder som såg mycket ledsen ut. Det var inte så här vi ville att det skulle bli.......sade han. Det känns så onödigt att utsätta kommunens invånare, alla tjänstemännen och alla andra som arbetar för kommunen för denna röra som blivit. All dynamik går förlorad. Det villar ett tungt ansvar på Jens som öppnade upp för detta och på Lotta Grönblad som framgångsrikt drivit sin egen kampanj för s politik.Och nu tycker hon att vi är jobbiga för att vi har åsikter.
Maria von Beetzen

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Ja, det är jobbigt när folk (vissa) tycker att vi skall hålla tyst och inte ha åsikter. Det är slitsamt när det finns amatörer som inte kan skilja på sak och person inom politiken.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej igen !
Men det är tråkigt att det blir så dålig stämning. Jag tycker inte om att vara ovän med människor. Vi skall absolut skilja på sak och person. Här kommer en hälsning till Lotta Grönblad, vars blogg jag inte kommer in på idag. - Du var en mycket skicklig ordförande på nämndmötet och du sköter presidiekontakterna proffsigt och bra ! Du får några rader ur en diktstrof av Harry Martinsson,som hälsning för vi skall inte heller låta oss ätas upp av politiken, utan kunna njuta av de fina ljusa kvällarna vilket jag alldeles strax skall göra

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de har mörknat
spegla morgonsolens lågor

Hälsningar !

Maria von Beetzen

Anonym sa...

Hej!
Det växande huvudet(s)

Lotta Lange c kommer att adjungeras till barn och utbildningsnämndens presidiemöten av ordföranden Lotta Grönblad. Hon får ersättning för den tid det tar och detta blir en extrakostnad. Vad värre är är att socialdemokraterna med sina stödpartier fp och c kommer att vara tre personer i presidiet men oppositionen bara en person. Detta är ur demokratisk synpunkt olyckligt att majoriteten blir överrepresenterad. Nu är Maria von Beetzen 2:e vice ordförande en mycket stabil och kunnig person som kan hantera de båda Lottorna.

Anders Jansson

Margit Urtegård sa...

Hej Anders.

Ja, det var ju märkligt, kan man göra så? Jag tror också att Maria v Beetzen kan hantera de andra i presidiet och det med bravur, men det är inte bra att den nya alliansen är så maktfullkomliga.

MVH Margit

Anonym sa...

Så fick då Lotta Lange ett erkännande för att hon tidigare flörtat med sossarna i BoU. Hon är en stor beundrare av Lotta Grönblad. Som hon själv uttryckte det " Lotta G är otroligt skicklig".
Nu är det inte hennes skicklighet som oroar mig uten hennes åsikter och metoder.

Anonym sa...

Fp och c avlönar Lotta G!!
För att få ihop Lotta G-s lön som politisk sekreterar så måste (fp) och (c) länma ifrånsig del av sitt partistöd till (s)! Men är man lydparti så är man, tur att jag lämnade fp.

Anders Jansson

Anonym sa...

Det är vi mycket glada för i M. Vi gillar människor med integritet. Du var världens bäste vice ordf. !
Tack !
Maria v B

Margit Urtegård sa...

Hej Anders.

Ja, det var nog tur att du lämnade fp, jag tror du är dålig på att gå i "koppel". Du vill nog vara en fri man. Vi behöver frispråkiga karlar i Strängnäs, de finns det inte gott om. Mesiga har vi dock jättemånga av.

MVH Margit

Anonym sa...

Ja Anders Jansson, det var bra att Du lämnade fp, och gick med i m istället. Jag tyckte det var helt rätt av Dig att lämna fp efter centern och folkpartiets misstroendeförklaring mot Ann Landerholm.

Margit Urtegård sa...

Hej Nina och Anders.

Vad jag har hört var det flera som ville lämna fp, men inte gjorde det. Det fanns väl också en centerpartist i kommunfullmäktige som var beredd att lämna sitt parti?

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Kerstin.

Bra insändare du hade i tidningen. Hoppas du kommer att skriva mera i tidningen och här på min blogg.

MVH Margit

Anonym sa...

Tack Margit!

Jag skriver gärna både i tidningen och på din blogg. Det här med bloggar är nytt för mig men din blogg verkar sympatisk. Jag har tidigare skrivit om Lotta Langes deltagande i BoUs presidium. Är det nån som vet vad kostnaden är för det.
Just nu är jag så arg. Var det någon som hörde Lotta Grönblad säga till Babyguard. Vi måste ta ansvar för kommunens ekonomi. Tvärtom hon uppmuntrade dom.
Sånt blir jag så arg på.
Nu ska jag lugna ner mig och gå på nämndmöte.
Vi hörs
Kerstin Svensson

Margit Urtegård sa...

Hei Kerstin.

Tack. Jag försöker hålla en god debattnivå/ton på min blogg. Roligt att så många väljer att gå in på min blogg och läsa och även kommentera. Fast det ställer krav på mig som bloggskrivare, både att jag skriver regelbundet och att det jag skriver är av kvalite. Jag hoppas i alla fall att kvaliten är god. Jag gillar att skriva, det har jag alltid gjort. Mitt handikap är dock att svenska språket inte är mitt modersmål.

MVH Margit

Anonym sa...

Du är duktig att skriva och svenskan är det inget fel på. Lite norska ibland går det hela mer pikant. Ta inte bort det!!

Nu har jag kommit hem från BoUs möte. Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt den nya alliansen/nya majoriteten eller vad dom nu kallar sig. men om dom får hållas en längre tid kommer nog inte invånarna i Strängnäs att skratta. För det kommer att bli dyrt!!!!

mvh

Kerstin

Anonym sa...

I det "goda företaget" Strängnäs kommun, som var jens vision, ingår tydligen inte tjänstemännen. Det fick vi bevittna på senaste BoU-mötet. Frank Stoor fick sig en avhyvling av Lotta Lange. Berättigad eller inte, ingen tjänsteman ska behöva utsättas för den osmidiga och otrevligt framförda kritiken inför åhörare, underställda, arbetskamrater, facket och politiker. Det verkar som om det är dags för Jens att genomföra utvecklingssamtal i det egna ledet. Det ingår ju i ett gott ledarskap.

Förövrigt tyckte jag Margits och Marias inlägg i Kurren gällande opposition var kanonbra.

MVH
Kerstin

Margit Urtegård sa...

Hej Kerstin.

Tack snälla.

Nej det är inte bra att man ger sig på tjänstemän på det sätt som du beskriver här. Då är det viktigt att nämndens ordförande snabbt griper in och säger STOPP! Sen får man förklara för ledamoten, vid tillfälle, hur man inte beter sig i nämnden. Njut av de här underbara soldagarna.

MVH Margit