torsdag 22 maj 2008

Mysfarbrorn är kanske inte så mysig after all!

I dagens tidning kan vi läsa att "Grönblad tackar nej till jobbet som politisk sekreterare". Det innebär dock inte att vänsteralliansen skrotar förslaget om att höja mandatstödet, säger Jens Persson (c). Han säger samtidigt att han nu vill sätta sig ner med oppositionen och diskutera och förankra majoritetens förslag om att höja mandatstödet. Hör kommunalrådet dåligt? Vi vill inte höja något mandatstöd. Vi tycker att de 500 000 ni redan har höjt kostnaderna för politiken per år räcker. Den förra majoritetsförklaringen samt ändringar som gjordes i strategisk plan skrevs av Erik Berg (sp), efter att vi andra hade lagt fram våra förslag. Detta gjorde han utan att ta någon ersättning för det. Det ingår att skriva som politiker, det ingår att ha kontakt med media och allmänheten som politiker. Är det några som har svårt att hantera detta, får väl deras parti skicka de på kurs! Min fråga kvarstår? Vad skall de här tre gubbarna (kommunalråden) ägna sin tid åt?! Persson som redan har en fot inne hos s kan väl gå en skrivarkurs på ABF, om han känner att han behöver det. Nej, koncentrera resurserna (pengarna) på den kommunala verksamheten!!!


Kommentar från nättidningen:

"Våga Jens inte möta väljarna??
Jens Persson (c) vill nu ha en politisk sekreterare som ska arbeta för både oppositionen och majoriteten. Det är en omöjlig uppgift för en person, som har en politisk kompass, att arbeta för både socialister och de borgliga och göra ett lika bra jobb för båda. Nu kanske fp och c, som byter politisk åsikt som man byter skjorta, klarar av det. Nej Jens (c eller om det är s) lilla Strängnäs behöver ingen politisk sekreterare. Ni är ju tre kommunalråd i gubbröran, så ut och träffa väljarna, eller är det svårt att se svikna väljare i ögonen".

Anders Jansson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag har ju alltid trott att politikerollen är att formulera politik , kommunicera med väljarna, skriva debattartiklar, insändare, blogginlägg. Kan förstå om det var svårt att hinna med för ANN L som var ensamt kommunalråd. Men med tre kommunalråd ger det mer intryck av personlig assistens. Appropå politikerarvodena tycker jag att det ser mycket dåligt ut att inte ge något avgångsvederlag alls till ANN. Vem förlorar hela sin lön så omgående i samhället. Och detta pga att den närmaste medhjälparen i alliansen svek henne.
Maria von Beetzen

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Det har jag också alltid trott, måste vara svårt att vara politiker om man inte kan uttrycka sig i skrift.

MVH Margit