måndag 26 maj 2008

Frågor till Tjernström och Grönblad (s).

Strängnäspartiet 2008-05-21


Interpellation ställd till Kommunalrådet Tord Tjernström och Barn och Utbildningsnämndens ordförande Lotta Grönblad.


För socialdemokraterna var det lätt att sitta i opposition och kritisera förra kommunalrådet Ann Landerholm för att ha fattat informella beslut vid ”köksbordet”.
Nu går de båda socialdemokraterna Tord Tjernström och Lotta Grönblad utanför den demokratiska processen.

Tjernström fastställer redan i början av maj att någon folkomröstning med anledning av ”Babyguards” initiativ inte är aktuell, trots att det är Fullmäktige som har att fatta beslut.

Också Grönblad (s) går nu utanför den demokratiska processen, förändrar utredningsdirektiven för skolutredningen lite snabbt och elegant trots att hon själv har varit med om att ta fram direktiven i Kommunstyrelsen. Inte nog med det Grönblad lägger också självständigt fast att något ”musikestetiskt program” inte skall finnas vid Thomasgymnasiet.

Våra frågor är således:

Kommer kommunalrådet från och med nu att följa den politiska processen och låta rätt forum fatta besluten?

Är det verkligen rätt att barn- och utbildningsnämnden skall bestämma vilka program som Thomasgymnasiet skall ha eller lägga ned?

Är det också rätt att nämnden skall besluta om profilering av Thomasgymnasiet eller är det rektor och lärare som skall finna den bästa och mest optimala lösningen?

Margit Urtegård och Erik Berg
Strängnäspartiet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Under debatten om taxorna för barnomsorgen tyckte Lotta Grönblad att fullmäktige inte skulle detaljstyra och ge ytterligare 400 000 till förskoleverksamheten som jag yrkade på.
Skall bli mycket intressant att få se om det verkligen är en uppgift för Barn och utbildningsnämnden att detaljstyra skolorna med vilka program och vilken profilering man skall ha.

Ser fram mot svaret Lotta!

Erik Berg

Margit Urtegård sa...

Hej Erik.

Ja, det är märkligt att folk kan ändra åsikt så snabbt, men vad gör man inte för att få vara med i "kompisklubben"? Ge och ta är det väl det handlar om. Det är ju förståligt, men lite konstigt. Jag ser också fram emot svaret.

MVH Margit

Anonym sa...

Kommunalrådet Ann Landerholm, hade monopol på funktionen kommunalråd och det fungerade inte alls, det är bättre idag när dom är fler. Hennes ledarskap räckte inte till och hon gjorde många fel. Jag önskar henne iallafall lycka till i fortsättningen. Moderaternas ledning känns instabil först skyddade dom Ann men när alliansen sprack så dumpade Moderaterna Ann. Uschh så dåligt av Moderaterna. Inte samma ledning i M i kommunen som i rikstagen.

Margit Urtegård sa...

Hej dubbla examen.

Ja, det var dåligt av moderaterna att inte stödja Ann när majoriteten sprack. Det var dock mycket som hände kring majoriteten innan, som folk inte känner till, allt var faktiskt inte Anns fel. Det som har hänt har hänt, det är det inte mycket att göra åt. Att tre gubbar nu skall göra det jobb som Ann gjorde ensam har jag dock synpunkter på. Varför erbjöds inte en liknande lösning under den förra majoritetens tid?!

MVH Margit

Anonym sa...

Det måste iallafall vara minst två i kommunalråd annars är det statiskt. Toppen måste vara dynamiskt för att vara optimal.
Kunde inte alliasen bara ta minst två till kommunalråd? dom hade ju majoritet.
Allt kan inte vara Anns fel men M har en dålig ledning, det ser jag på resultatet. Fredrik(statministern) är mycket snabbare i sina beslut och tar dom innan det blir stora problem.