måndag 7 april 2008

Hängd och dömd!!!

Min norska svägerska och jag.
"Du må ikke sove! Du må ikke sove! Du må ikke tro at, at du bare har drömt! Igår blev jag dömt. I natt har de reist skafottet i gården. De henter meg klokken fem i morgen!". Ja, så blev det när det gäller mina förhandlingar med min arbetsgivare i dag. Jag blev anklagad och dömd, utan rättegång! Jag är ju bara en simpel plit! Jag blev anklagad av en arbetskollega för att vara rasist och jag fick inte bemöta anklagelserna. Jag fick bara veta att jag skulle tvångsomplaceras. Jag har pratat med flera kollegor, de är ledsna över vad som händer. Vad skall jag säga?! Jag är åtalad och dömd utan rättegång! Så är det. Att dömas utan rättegång det hände nog i före detta Sovjet eller i Kina i dag, men i Sverige anno 2008; hur är det möjligt?! Du får inte sova när en medmänniska utsätts för orättvis behandling, hör du mig? Jag är här! Glöm inte att jag finns, jag behöver dig!

"Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: Det er sörgelig, stakkars dem! Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv! Jeg roper med siste pust av min stemme: Du har ikke lov til å gå der og glemme!"

24 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

För jävligt att dom kan göra så mot dig.
Vet du vad som kommer att hända nu då? Om dom tvångsplacerar dig, vet du vart?
Vad säger facket då? Dom måste väl reagera....
Jag håller på dig i alla väder Margit, det vet du

Johan

Margit Urtegård sa...

Hej Johan.

På fredag får jag veta vart de skall placera mig. Facket skall prata med våra jurister i morgon. Tidningen kommer att ringa mig i morgon också, vi får se vad som händer. Jag är fortfarande chockad över vad som har hänt. Varför fick jag inte komma till tals? Jag undrar?!

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit!!!
Nu är jag inte längre bara irriterad på ledningen på Hall nu är jag riktigt jävla förbannad, när ska de vakna upp ur sin koma och inse att det är människor de har i sin personal.
Att bli dömd utan att få säga något om anklagelserna är helt sjukt...kan inte vara korrekt!!!.
Bara för att de tror de sitter säkert på sina stolar så ska de inte tro de kan bete sig hur som helst...dags att folk börjar aggera!!
Du är en stark person Margit med ett stort hjärta att kalla dig rasist är bara för mycke.
Jag hoppas de faller på sitt eget grepp!!
Hoppas även fler börjar aggera och inse att ledningen på hall borde få mer kunskaper, då de jobbar efer någon uråldrad modell (enligt mig).
Kämpa på så hörs vi av
kramar erica

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Ja, jag kommer att kämpa på, idiotiskt kanske många tycker, men jag tål inte att folk skall döma andra utan att de som döms får komma till tals. Absurd är vad alltihopa är, det är inte klokt vad statligt anställda chefer får hålla på med. Varför är de anställda i staten? Ja , det kan man fråga sig, de dög väl ingen annan stans?! Jag hoppas allt ordnar sig, för både dig och mig.

Kramargit

Anonym sa...

Hej,

Jag blir mer och mer förvånad över hur en stalig myndighet agerar mot sina anställda. En fråga har kriminalvårdsstyrelsen helt på egen hand avskaffat Lagen om Offetlig Anställning (LOA). Stå på dig Margit.

Gunnar

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Jag är ledsen för att jag inte ärvde de bruna ögonen från mina spanska släktingar och det svarta håret, jag fick nog säkert en hel del från mina tyska släktingar också. jag fick de gröna ögonen och det kastanjebruna håret, tyvärr! Jag är en härlig blandning av norskt, spanskt och tyskt påbrå, hur skulle jag kunde vara rasist som inte ens är helnorsk själv?! Jag blir så trött, vad gör man? Jag undrar?

Kramargit

Anonym sa...

Hej igen!
Det är verkligen inte idiotiskt!!!
De ska inte tro de kan trampa hur som helst på sina anställda...hade varit bra om fler där vågade stå upp å säga som det verkligen är.

Jag är helt övertygad att allt har någon mening här i livet hur jävligt å jobbit allt känns så leder det alltid till något positivt, bara man vågar kämpa.
Att livet är alltför enkelt kan inte vara så skoj, vi ska vinna våra fighter det är jag säker på!!!
Ta hand om dig!!!!
kram erica

Margit Urtegård sa...

Hej Gunnar.

Tack för ditt stöd, tänk om alla var som dig! Ja, vad skall man säga?! Här gäller det att hänga folk först och fråga sen! Jag är lika häpen som alla andra jag har pratat med. Men, den som skrattar sist skrattar bäst! Jag har inte dött än.

Klem fra Margit

Margit Urtegård sa...

Hej igen Erica.

Nej, det är väl inte idiotiskt att stå för något, det har jag aldrig trott. Mina vänner tycker dock att jag borde söka ett nytt arbete, där jag kanske blir uppskattat för vem jag är. Jag vet inte, det är mycket som händer just nu. Än så länge så kämpar jag på, tro mig. Jag håller på dig också.

Kramargit

Anonym sa...

Hej åter igen!!!
Blev endel jag missade...
Jag tycker vi ska ta allt vårat å gå vidare med...snacka om att det blir obekvämt för dom då!, som inte vill hamna i media och press.
Att de inte vill det är kanske för att de inte har gjort så rätt alla gånger.

Kram å god natt erica

Margit Urtegård sa...

Hej igen Erica.

God natt på dig också, självklart skall vi gå vidare med allt som har hänt tillsammans, allagånger hör du min vän! Jag hänger med.

Kramargit

Anonym sa...

Ja det kan man fråga sig, tycker det vore en självklar sak att få uttala sig om vad som hänt.
Ska med spänning följa vad som händer.

Vet att du är stark och jag är imponerad att du orkar.
Har ju varit bråk ganska länge nu för dig.

Men jag hoppas du får komma till tals iaf.

Kram
Johan

Nina Krogen sa...

Margit, det var kjedelig å lese om det her. Så synd at det har gått så langt. Det kommer nok noe godt ut av det her også til slutt skal du se. Ha det godt og ta vare på deg selv.
Klem Nina

Yvonne Domeij sa...

Ja, du Margit, kanske är fängelset för litet och för trångt för dig?
(Underligt vore det väl annars..)
Det måste vara tryggt att aldrig behöva ifrågasätta, leva i en miljö där reglerna en gång för alla är fastställda, där dom goda och dom onda skils åt, eller?
Är du, Margit, med din förmåga att skapa kontakt, ställa saker på sin spets, förundras som ett barn inför konstigheter, kameler som andra bara sväljer, farlig för kriminalvårdens organisation?
Riksdagen nästa, önskar jag dig, i stället för folk som sover i bänkar, taktikröstar och ibland missar rösta.
Heja Margit! Go, girl, go!

Margit Urtegård sa...

Hej Johan.

Nu har jag kommit på vilken Johan som har kommenterat här, det är bara en Johan som skriver under med Kram Johan till mig. Ja, du har alltid trott på mig, jag är tacksam för det och jag vet vem jag skall kontakta om jag slutar tro på mig själv:-). Tack för ditt stöd och tack för att du är min vän, tack för att du vet vad vänner behöver.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hei på deg Nina.

Jo, det kommer nokk å komme noe godt ut av det her også. Jeg blir en erfaring rikere i alle fall og det er jo alltid noe. Jeg er trött og sliten, men jeg har ikke gitt opp enda, det er jeg alt for forbannet for å gjöre. Norsk jentekraft skal ingen tro er bare tull.

Klem fra Margit

Anonym sa...

Hej Margit!
Jag blir så ledsen att läsa vad som hände i måndags! Kan det verkligen vara möjligt att de kan få bete sig så illa? Finns det inga gränser för vad en anställd ska få stå ut med? Jag håller på dig Margit! Kämpa på, ge inte upp!

Kram, Marie-Louise

Nina Krogen sa...

Akkurat Margit, norsk jentekraft er farlige greier! Det er derfor du er i knipe igjen. Stå på krava!
Klem Nina

Margit Urtegård sa...

Hej Yvonne.

Du kanske har rätt; att fängelset är för trångt och för konservativt för mig. Jag vet inte, det är i alla fall svårt att få gehör för nya ideér med mera. Jag har i alla fall goa vänner, däribland dig, som stöttar mig och det hade jag ju inte vetat om det inte hade stormat kring mig i bland, eller hur?:-). Jag säger som den norska reportern och författaren Åsne Seierstad: "Sticker man upp huvudet är det många som vill kapa av det!". Mina barn undrar hur många gånger jag kommer att orka att få huvudet avkapat; det är nog många det!:-).

Kramargit

Anonym sa...

Jag stöttar dig, du kommer att ta hem det här! /Per (SACO-styrelsen)

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Du är alltid där för mig, tack min vän. Tack för att du ringde till mig i kväll, det betyder mycket att veta att du finns där; alltid. Glad i dig min vän.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Per.

Tusen tack för ditt stöd. Jag hoppas jag överlever det här. Kul att även folk från SACO-styrelsen backar upp mig. Jag lovar jag kommer att finnas där om du skulle behöva min hjälp någongång.

MVH Margit

Anonym sa...

Hejsan Margit!!
Skulle ringt dig ikväll hade jag tänkt...men kom precis hem å klockan är ju endel, så ringer imorgon förmiddag istället.
Hoppas allt gått så bra det kan gå när läget är som det är.
Skulle du vilja prata så kan du ringa på min mob när som helst ....förstår att du är förbannad.
Ge inte upp kämpa på!!!
kramar erica

Anonym sa...

Stridsmedel finns i Kriminalvårdens egen Handbok om personalärenden. Facket måste stå upp- detta är ett ypperligt tillfälle som ej får gå förbi!

Kollega i frivården och styrelsemedlem.