onsdag 30 april 2008

Hål i huvudet!!!

Man får inte säga "hål i huvudet" till någon i Sverige, det är tydligen ett kraftuttryck i det här landet. I Norge som jag kommer i från är det mera att betrakta som ett slanguttryck. Vi säger det till Gud och var man ganska ofta: "Har du hål i huvudet?". I dagens tidning står det att: "Kommunen startar egen tidning". Förlåt mig alla svenskar, men det är verkligen totalt hål i hela huvudet på den eller de som har beslutat att kommunen skall ha en egen tidning. Är det verkligen att betrakta som en kommunal verksamhet att driva en tidning?! På skattebetalarnas bekostnad dessutom! Nej, nu får det vara nog! Kommunchefen skall vara ansvarig utgivare och de skall anställa en redaktör. Släng något i väggen! Det här är inte klokt, kasta ut en massa skattepengar på någon dold reklam. Låt de som kan producera tidningar hålla på med detta. När kommunchefen agerade som polis, en miniatyr av Kling och Klang, när det gällde fastighetsbolaget, så gick det som det gick. Riksåklagaren fick gå in. Kommunchefen kanske har valt fel jobb, han kanske vill göra något helt annat? Sök då jobb på Strengnäs tidning vet jag, sluta strö våra dyrt förärvade skattepengar omkring dig till all världens "fjanteri och larv" herr kommunchef. Sköt ditt jobb i stället!

Kommentar från nättidningen:

Tidningsprojektet
Pengarna är slut till bla skola och äldrevård. Men till ett tidningsprojekt finns tydligen pengar. Heimdahl vill kommunicera med Strängnäsborna på sitt sätt med enkelriktad information. För mig är kommunikation dubbelriktad man måste även ta av sig hörselskydden och kunna lyssna.
Vi behöver inte någon ny tidningskung i Strängnäs.
Skrota projektet omgående.

Anders

4 kommentarer:

Yvonne Domeij sa...

Ligger Strängnäs granne med Shanghai?

Margit Urtegård sa...

Hej Yvonne.

Vad menar du?

Kram Margit

Yvonne Domeij sa...

Jag tänkte på den nya tidningen Strängnäs ska få och som en myndighet ska ge ut. (Shanghais medborgare brukar få direktiv från sina myndigheter om vad dom ska tycka och ibland beordras ut att demonstrera.)

Margit Urtegård sa...

Hej Yvonne, god morgon. Då förstår jag. Strängnäs kallas i bland för Grönköping och det har sina orsaker.

Kram Margit