onsdag 9 april 2008

Denne skyggen, mitt bilde.

Denne skyggen, mitt bilde (av Walt Whitman)

Denne skyggen, mitt bilde, som farer omkring, kjöpslår og lar
munnen löpe, mens den söker et levebröd,
Ofte, så ofte tar jeg meg i å betrakte den der den piler hit og dit,
Ofte tviler jeg på om dette virkelig er meg!
Men blant mine elskere, og når jeg jubler ivei på disse sangene,
Å, da tviler jeg aldri på at dette er meg.I dagens tidning står det att: "Urtegård påstås vara rasist - omplaceras på sitt jobb". Många är nog glada i dag, njuter av, att jag har fått denna anklagelsen emot mig. Kurden som ringde och väckte mig i morse, för att säga att jag inte skulle bryta ihop av detta för att han vet att jag inte är rasist, han är inte glad i dag. Min turkiska vän är också upprörd över de falska anklagelser som är riktade emot mig; min bosniska väninna likaså. Min grekiska vän kramade hårt om mig, när jag hälsade på honom på hans pizzeria i dag. Min italienska kompis förstår inte hur sådant kan hända i ett rättssamhälle. Jag förstår ingenting, men jag vet nu hur det känns att vara "åtalad", dömd och "hängd" utan vare sig advokat eller rättegång. Det kan vara en nyttig erfarenhet att ha i mitt jobb som kriminalvårdare. En sak vet jag, det är för lätt att döma andra.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margit!
Ja hade det varit förste april idag hade jag definitivt trott detta var ett skämt....du rasist...inte en chans!!!
Har givetvis läst om dig i tidningen som många andra...det som slår mig där är att många av de som kommenterar som åxå tyvärr vill såga alla sannings sägare vid fotknölarna inte ens törs stå upp med sina namn...känsligt kanske när man inte törs diskutera egentligen.
Blir glad när jag ser att flera tycker Hallanstaltensledning inte för något vidare ledarskap...där behövs verkligen en upprensning.
Rasist vilken sjuk anklagelse, när ska folk vakna och våga säga som det verkligen är!!!
Men många där är så fega och lever efter ett klirr i lönkuvertet!
Moral hmmm jag vad är det kan de stava till det ens på Hallanstalten.
Vilka sjuka männoiskor det finns och de ska ta hand om frihetsberövade människor är ännu sjukare.
De kanske borde ha med i sin anställningsprofil...lögnare sökes!!, för är det så de jobbar (cheferna)bara lyssnar när de har lust, då passar den profilen in.

Måste även säga att det finns massor av människor med både ryggrad och moral som jobbar på den arbetsplats, tyvärr är många tystade på många olika sätt.
Rädslan att mista sitt jobb gör att ledningen får fritt spelrum att bara följa de lagar de känner för.
????Ska det vara så på en statlig myndighet år 2008????

kämpa på Margit!!!!!
kramar erica

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

De flesta som kommenterar på nättidningen väljer att vara anonyma, jag vet inte varför, men de kanske är rädda för att bli påhoppade:-), det blir ju vi som väljer att vara offentliga! Tusen tack för ditt stöd, du är en sann vän.

Kram Margit

Anonym sa...

Hej Margit

Kul att du kände igen mig nu.

Blir förvånad... Svårt att se dig som rasist.
Jag hoppas du får upprättelse till slut.
Tråkigt att så många är anonyma i tidningen. Hoppas dom träder fram och visar sitt stöd.

Kämpa på, hos mig har du alltid stöd, i alla väder.
Du får komma till oss och jobba istället. Här har vi inte fördomar.
Jag skulle ta emot dig med öppna armar.

Kram Johan

Margit Urtegård sa...

Hej Johan.

Tack för ditt stöd, ja jag kanske får komma och jobba på din anstalt i stället, röra om i grytan där lite också:-). Ja, du vet hur jag är! Det är inte alltid lätt att vara frispråkig, många gånger straffar det sig tydligen. Men, det är ingenting som kommer att vara i längden, alla vet ju vad jag tycker om de tänker efter. Vi höres.

Kram Margit

Anonym sa...

Heejjj!
Ja jag vet att många inte vågar stå för vad de tycker vilket är trist,tycker jag.
Vore skoj om allt kunde få en rätsida och om du kunde få svara på alla anklagelser till de berörda.
Undra hur många fingrar ledningen har med i detta spel...vore intressant att veta.
Jag tycker du kan vara stolt Margit som orkat stå för vad du tycker och tänk så många du stöttat som haft det svårt.
Men människor från norge är ju alltid glada och snälla :) hmm undra om man får säga så kanske är rasistiskt!!!
Jag är iallafall glad att det finns såna människor som dig som står med båda fötterna på jorden å har en inre styrka så de vågar bjuda på sig själva precis som du gör.

kramar erica

Anonym sa...

Märklig kommentar från chefen
Skumt! Ett brev från en arbetskamrat som föranleder en omedelbar omplacering.
Det måste ju utredas ordentligt först. En statligt anställd chef som uttrycker sig med att inte "kunna säga bu eller bä" är ett ovanligt torftigt språkbruk. Det skulle han aldrig sagt om det handlat om en man. Nu handlar det om en välkänd politiker och feminist.

Vår svenska organisationskultur är rent förfärande. För att bli av med folk kan vad som helst hittas på. Detta är ett STORT PROBLEM att komma tillrätta med.
Det sätter ett Djupt Sår i individens själ.

Drabbad av lögner

Anonym sa...

Hej M!

Jag hoppas det ordnar sig och jag vet och tror inte ett dugg på vad som skrevs i EKuriren. Skit i att gå in och läs för det finns så obegåvade personer som skriver så korkade kommentarer så man kan storkna. Jag har egen erfarenhet av tokiga chefer och påhittade anklagelser så.. stå på dig och kör på. Fast du är strängnäspartist ;o)

Mvh/Freddy

P.s på nästa Kf kommer jag ställa nya frågor till alla möjliga *skratt*

Ha de gött

Anonym sa...

Så synd om dig alltid drabbad missförståd,mobbad,förföljd och alla vill dig allt ont,och själv är du alltid utan skuld.Stå på dig....prognosen är bra.

Margit Urtegård sa...

Till anonym.

Vad vet du om mig, kom tillbaka när du törs ge dig till känna, feg som du är.

MVH Margit

Aida Kunovac sa...

Hej på dig Margit!
Tack för senast, det goda vinet och avokado salad. Dem som känner dig kommer alltid att vara i närheten, både som vänner och som stöd i likadana situationer. Man är bara glad att ha dig som väninna. Gå vidare med dina positiva tankar som du haft tills idag.
Aida Kunovac

Anonym sa...

Head high Margit!
Visserligen har du temperament, men att få det till främlingsfientlighet och kränkning är inte ens ett stolpskott det är utanför. Stå på dig och håll huvudet högt.


Clarreh

Anonym sa...

Korten på bordet
Att omplacera Margit Urtegård (som är en rak, rejäl person med utpräglat humanistiskt sinnelag) utan utredning och utan att redovisa motiv är otillständigt. Att kriminalvården behandlar intagna illa vet vi att det förekommer, bara häromdagen lät man bli att skära ner och försöka rädda livet på en ung man som i sin förtvivlan hängt sig. Nu får vi bevis på att även anställda behandlas illa. En kriminell kultur verkar råda..

Yvonne Domeij, författare

Margit Urtegård sa...

Hej Freddy.

Tusen tack för ditt stöd, kul att partigränser inte finns när "nöden kallar". Jag är glad för att du tror på mig och inte på de fåniga och allvarliga anklagelser som nu riktar sig mot mig. Jag vet att rättvisan vill segra även den här gången också, men under tiden är det skönt att ha vänner som tror på en.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Yvonne.

Kriminalvården är nog den arbetsplats som har sämst personalpolitik i Sverige i dag. Den nochalanta hållning som ledningen på Hall gång på gång har visat när de godtyckligt har sparkat folk är bara grotesk. Folk skulle inte tro mig om jag berättade hur de behandlar anställda på den arbetsplatsen.

MVH Margit