onsdag 4 januari 2012

Jens Persson (C) slipper billigt undan

Ledaren i Eskilstuna-Kuriren skriver om "Den slappt granskade" Jens Persson (C). Min pappa Jostein Edgar Urtegård sa jämnt att det är staten som bestämmer och staten det är vi. Jag tolkade det som att det är helt vanliga människor oavsett klasstillhörighet, etnicitet och andra åkommor som bestämmer. Men, livet har lärt mig att så är inte fallet. Det finns en del personer som slipper undan oavsett vad. Jens Persson verkar vara en sådan varelse.

Ledaren skriver: "'Finns det några vänskapsband som skulle kunna påverka anställningen?' frågas i granskningen. Näringslivschef Birgitta Blanck är liksom Jens Persson centerpartist. Hon är även tidigare chef för Nyföretagarcentrum där Perssons far är ordförande." Birgitta Blanck var även Centerpartiets nionde namn på valsedeln till valet 2010, men hon avsade sig den platsen direkt efter valet. Jens Perssons far Rolf Persson är en mycket trevlig prick och en riktig gentleman. Jag kommer alltid att tro att Rolf Persson är en hederlig man. Däremot är jag mycket skeptisk till hans bror Jan Persson och Rolfs son Jens Persson. För mig framstår de båda som några riktiga klåpare.

Mats Werner skriver rörande revisionen: "Kommunrevisionen i Strängnäs Kommun har sedan den nuvarande ordföranden tillträdde skärpt till sig oerhört jämfört med tidigare revisionsnämnder. Inte för inte kallades revisorernas plats i fullmäktigelokalen tidigare för 'geriatrikerhyllan'. Förr tävlade partierna om att tillsätta sina till åren mest komna medlemmar. Att ha 'varit med länge' var en större merit för att sitta i revisionen och granska den aktuella majoritetens handlande, än kompetens och adekvat erfarenhet. Den nuvarande revisionen har på flera platser väsentligt föryngrats. Men fortfarande är medelåldern hög. Det har måhända också att göra med att de ledamöter som kan utses inte får sitta i några andra kommunala organ, vilket gör att personer som antingen har ett aktivt politiskt intresse eller som är nyttiga för sina resp. partier aldrig blir aktuella för poster i revisionen. Därför är det de avdankade politikerna, eller de som själva tycker att de 'gjort sitt' men ändå vill 'hjälpa till' eller de som partierna av en eller annan orsak inte vill ha på andra poster, som hamnar i revisionen."

De gånger jag har blivit tillfrågad om att bli medlem i Rotary har jag med gott samvete tackat nej. Jag håller inte på med sådant som simpla ryggkliare gör. Jag vill vara fri att säga och tycka vad jag vill. Jag vill vara fri så jag kan hjälpa de svagaste i vårt samhälle, de som oftast inte får vara med i Rotary eller någon annan konservativ gutteklubb. Kolla upp vilka av dessa maktpersoner som sitter i samma "gutteklubb". Jag tror att hela maktetablissemanget i Strängnäs kommun, allt i från högt uppsatta tjänstemän till högt uppsatta politiker är med i Rotary. Vad ligger i deras förpliktelser? Att hålla varandra om ryggen så klart. Vad annars? Jens Persson (C) är med i rätt gutteklubb. Han har knappt någon utbildning och har knappt varit utanför Fogdöns bondhåla, men han har rätt kontakter, har rätt kön och är med i rätt klubb. Sug på den! Hur många av grabbarna i revisionen är inte med i Rotary?

Jag funderar dock på en sak. Hur länge orkar Jan Persson, VD på Kilenkrysset, hålla sin brorson Jens Persson om ryggen? Jan Persson har gjort sig känd för att ett handslag räcker, du kan lite på honom liksom. Hur många kan lita på Kilenkrysset efter allt det här? Jag skulle inte lita på de en enda dag!

6 kommentarer:

Kerstin Svensson sa...

Hörru Margit!
Det där med Fogdö som en bondhåla var väl inte snällt! Här finns gott om moderater och centerpartisternas skara minskar kraftigt. Synd att Jens Persson inte kommer att märka det förrän efter valet 2014. då har Strängnäs kommun redan lidit stor skada.

Kerstin

Margit Urtegård sa...

Hej Kerstin.

Jag kommer själv från en bondhåla i Norge. Jag menar inget illa med det. Bara en markering över att Jens Persson inte har sett så mycket här i världen. Alla i Fogdön behöver inte känna sig träffade för att det bor ett mindre belevad kommunalråd i bygden.

Kerstin Svensson sa...

Men visst är det bra att moderaterna växer ute på Fogdön. Många just centerpartister går över. Några har mage att fråga varför vi inte gör något. Mitt svar blir alltid att ni skulle inte ha röstat på partiet med "bondförnuft". det räcker inte till att styra en kommun. Jag vet att vi vid valstugan upplyste folk om att rösta på oss för att säkra en borglig majoritet. Menh många trodde på vad Jens sa. Nämligen att han också ville ha en borgerlig majoritet. Men han ville ha makten hellre!
Kerstin

Kerstin Svensson sa...

Det där med bondhåla var med glimten i ögat! Jag stortrivs här finns mycket bra folk!
Kerstin

Anonym sa...

nu måste jag få kommentera att centern skulle stå för bondförnuft? det är många år sedan vi aktiva bönder började ifrågasätta centern som våran politiska plattform, visst finns många som fortfarande tror att det var som förr, att centern styrdes av folk som var vana att få kodynga på händerna, men de dör av eller flyttar in på äldreboende vart efter, vi unga är inte lika naiva. vi ser till vad som åstakoms istället för vad som sägs. och bara för att man är lantbruksägare så betyder det inte att man ser till oss små bönder. det är vi som ska stå för den framtida matförsörjningen, balkong odlade tomarer och linssoppa i all ära men det räcker inte till alla. mvh muko

Anonym sa...

ang gutteklubbar margit så måste jag säga att det är skrämmande att en sådan liten ort som strängnäs har så många och starka herrklubbar som styr lite ovanför folket. och så länge som de får fortsätta göra detta kommer ingen jämlikhet mellan könen att åstakommas, och där i får även alla kvinnor som accepterar att deras män är medlemmar i sådana sammanslutningar också skämmas