fredag 4 november 2011

Jens Persson (C) och olagligheterna i kommunen

När jag i kväll kom hem från mitt nya arbete som kurator på en ö ute i Mälaren gick jag till grannen för att låna tidningen. Jag ville läsa om Jens Perssons olagligheter eller oegentligheter; kalla det vad du vill. Inget förvånar mig längre. Jens Persson driver sedan länge Strängnäs kommun som sitt eget "lilla" företag. I tidningen kan man läsa att kommunchefen Peter Lundbergs anställning, läs konsultuppdrag, inom kommunen inte har upphandlats enligt gängse regler. Jens Persson påstår som vanligt att han inget visste. Något kommunens upphandlingsansvariga Christina Larsson säger är helt bisarrt. Hon hävdar att hon redan förra hösten informerade kommunalrådet Jens Persson, biträdande kommunchef Kristina Zetterström samt kommunjuristen Oscar Arnell om hur det ligger till. Varför har ingen av de agerat?

Vad blev då resultaten av denna sorgliga historia? Jo, nu har kommunledningen, med Jens Persson (C) i spetsen bestämt att de vill anställa kommunchefen Peter Lundberg, som nu är 66 år gammal, i ytterligare två år. Det finns många underbara och duktiga människor, nära pensionsåldern, som gör ett mycket bra jobb i samhället. Peter Lundberg tillhör tyvärr inte den kategorin. Fråga oppositionsrådet Maria von Beetzen (M). Hon fick slita hårt med Peter Lundbergs manschauvinistiska tendenser när hon tillträdde som oppositionsråd. En kommun som Strängnäs behöver en dynamisk kommunchef, som inte har svårt för starka kvinnor och som vill utveckla kommunen. Peter Lundberg är en mycket trevlig människa. Han gjorde säkert succés som militär ledare. Men, som kommunchef har han nog passerat bäst före datum för länge sedan, tyvärr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur sköter Kommunen Våra skattepengar.Många har påpekat om Lysen frå
Vasavallen.Alla skyller på alla.Något måste hända.Vem tar då ansvar?? Karin.

Margit Urtegård sa...

Hej Karin

Jag skulle önska att jag kunde svara dig på din fråga om vem som tar ansvar. I vår kommun är det svårt att svara på tyvärr. Om det är den oheliga alliansen mellan S och de egentligen borgerliga partierna FP och C som är problemet är svårt att säga. Miljöpartiet kan man inte räkna med, tyvärr, de är bara glada för att de äntligen får vara med att styra kommunen och bryr sig inte om så mycket annat. MP har fått en icke-nämnd, nämnden för Hållbart samhälle, och är mer än tillfredsställda över det. Något behövs göras, det är ett som är säkert. Jens Persson borde gå i förtidspension eller gå tillbaka till sitt företag på Fogdön. Peter Lundberg borde gå i pension eller ta arbete (uppdrag) inom försvaret. Maria von Beetzen (M) kan bli vårt kommunalråd. Det är vad väljarna valde 2010.