fredag 7 oktober 2011

Är det en sossegrej att roffa åt sig?

Man kan lätt få för sig att det är en sossegrej att roffa åt sig utav skattepengar. När nu ännu en socialdemokrat, Håkan Juholt, åker dit för rofferi är det inte konstigt alls. SvD skriver: " – Det som händer nu är en imageöverföring, att hans hantering av de här ersättningarna väcker minnen, det drar in hans sambo igen och knyter band tillbaka till Mona Sahlin, säger Stig-Björn Ljunggren och syftar på Tobleroneaffären." Sigvard Marjasin, Laila Freivalds och Mona Sahlin, alla har de dykt upp i media rörande ekonomiska oegentligheter.

Det finns säkert många flera och det här är garanterat inte sista gången vi får läsa sådant i tidningarna. Jag menar inte att socialdemokrater av naturen är mer ohederliga än andra. Men, de har uppenbarligen mindre respekt för andras pengar. Jag vet inget annat sätt att tolka alla deras ekonomiska skandaler på? I Strängnäs har vi sett liknande tendenser hos socialdemokraternas Lotta Grönblad.

När hon tog över ordförandeklubban i barn- och utbildningsnämnden i mitten av förra mandatperioden krävde hon en höjning av arvodet med 10 procent. Samtidigt försökte hon få en politisk sekreterartjänst på 25 procent. När Lotta Grönblad blev ordförande i kommunfullmäktige för den här mandatperioden höjdes arvodet med hela 30 procent. Kan kanske inte kallas för mygel. Men, det visar i alla fall på ett dåligt omdöme när det gäller andras pengar. För nu är det en gång så att när politikerna höjer sina löner så tas de pengarna från kommunal verksamhet. Svårare än så är det inte.

Inga kommentarer: