söndag 18 september 2011

Fredrik Lundgren (FP) kör över föräldrarna

Anna skriver i tidningen: "Skolorna i Strängnäs har varit utsatta för oerhört mycket turbulens och krångel under de senaste åren och i och med det nu liggande förslaget till omorganisation ser man till att säkerställa att man fortsätter på den inslagna vägen." Socialdemokraten Krister Lumme skriver: "I Strängnäs kommun där den nuvarande majoriteten består av socialdemokrater, Centern, Folkpartiet och Miljöpartiet finns det i dag en stor enighet om att partierna ska ta ansvar för att styra kommunen för medborgarens bästa." Man kan fundera hur Krister Lumme (S) definierar medborgarnas bästa? Nu när majoriteten vill pressa genom ett beslut rörande skolorna i Strängnäs, som en stark föräldraopinion är emot, så är faktiskt frågan berättigad att ställa. Vilka medborgare representerar majoriteten?

Det socialdemokratiska kommunalrådet Tord Tjernström är mest upptagen med att försvara sitt eget arvode. Samt lägga skulden för allt elände på Moderaterna. Han skriver: "M inledde felprioriteringarna. Felprioriteringar har historiskt under moderatledda majoriteter alltid drabbat skolan och omsorgen i Strängnäs kommun." I snart fyra år har Socialdemokraterna suttit i den politiska ledningen i kommunen. Dags att de börjar ta ansvar för sina egna beslut och låter bli att hacka på oppositionen. Tord Tjernström vill uppenbarligen att oppositionen skall kopiera hans sätt att bedriva oppositionspolitik. När Tord Tjernström var oppositionsråd demonstrerade park- och gatuarbetarna. På deras ena demonstrationsplakat stod det: "Tord Tjernström sover du?" Folk vill inte ha politiker som bara lyfter höga arvoden och inte engagerar sig. Invånarna förtjänar bättre politiker än det. Jag håller inte alltid med oppositionsrådet Maria von Beetzen (M). Men, hon är en aktiv och lyssnande politiker, som kämpar hårt för att få till stånd en bättre medborgardialog och genom den klokare politiska beslut. Det förtjänar respekt.

Tidningen berättar: "Fredrik Lundgren (FP), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, menar att det är ansvarsfullt att driva igenom omorganisationen." På ett par dagar har föräldrar samlat in mer än 1000 underskrifter på en protestlista. De protesterar emot majoritetens skolförslag. Om majoriteten kör igenom sitt förslag i barn- och utbildningsnämnden på tisdag kommer föräldrarna att mobilisera för att samla tillräckligt med underskrifter för att få till stånd en folkomröstning i frågan. Något de helt säkert kommer att lyckas med. Det krävs ca 2600 namnunderskrifter för att åstadkomma detta. Fredrik Lundgren (FP) får gärna fortsätta att hävda att det är ansvarsfullt att driva igenom omorganisationen. Det hade varit mycket mer ansvarsfullt att börja lyssna på medborgarna. Först då kan majoriteten börja att arbeta för medborgarnas bästa på riktigt. Först då kan de hävda att de verkligen bryr sig om medborgarna.

4 kommentarer:

David sa...

Jag förstår inte riktigt vart det S vi var i opposition med har tagit vägen. De har helt plötsligt glömt bort vad komplett beslutsunderlag och barnkonsekvensanalyser är.

Det skulle vara väldigt intressant att se hur majoriteten reagerar på ett krav på folkomröstning.

Margit Urtegård sa...

Hej David.

En sak är säker; nu blir det en folkomröstning.

Fredrik Andersson sa...

Centern Socialdemokraterna Miljöpartiet och lilla lilla Folkpartiet, jag hoppas ni är NÖJDA med era representanter i barn och ungdomsnämnden . Hoppas det känns bra att ert mycket FÖRHASTADE beslut att yrka bifall på vansinnet att sätta 10 åringar bland högstadieelever efter er YNKLIG utredning. Känns det bra att driva folk BORT från Strängnäs-kommun ? Känns det bra nu när beslutet är taget trots att ni inte lagt alla korten på bordet ? Ni har ingen aning om kostnader och inte tar ni med miljöaspekten heller. Men främst av allt så skiter ni på mig och mina barn. Tack för det mina små fyrklövrar . Ska personligen hålla er ansvariga om det händer ett barn något på er "säkra" väg mot paulinska . Händer det något så är det P G A er ! Ert beslut, eller ska jag säga Fredrik L´s beslut, för någon egen åsikt har ni ju inte . Ni följer ju blint Sauron eller förlåt mig Fredrik heter han ju.

Elin Tjärnström SKÄMS PÅ DIG ! Usch Usch Usch du är en röstko, en utan åsikt. Två ynka saker sade du i dag. Ja på frågan om du var närvarande (fick mig att tvivla dock) och Ja på frågan om du yrkade bifall i frågan. IMPONERANDE . Du vet väl att du får betalt av oss MEDBORGARE va ? Avgå för du drar bara skam över dig och ditt parti. Leif Hård bör jag inte ens kommentera, han trodde nog han satt på bingohallen i Motala med 5 i rad. Ni resten av klövern hoppas ni är nöjda nu. Nu ska vi "deltagare" fixa en folkomröstning i saken.

Oj jag glömde ju att säga att ni lär nog få se er om efter andra "uppdrag" där ni kan sitta tysta och dra in kulor till er själva medans vi "vanligt" folk ser till så att eran politiska karriär är över.

En sista sak bara.

Skäms på er .

Med mycket bistra hälsningar
Fredrik Andersson pappa till 3 söner.

Margit Urtegård sa...

Hej Fredrik.

Jag förstår dig till fullo. Just i dag har luften gått ur oss. Folk är ledsna, arga och frustrerade. Vanmakten och maktlösheten tar tag i en. Några av er kommer att mobilisera för att orka samla 2600 underskrifter. Trots att vi känner uppgivenhet och ledsamhet nu är det viktigt att vi peppar varandra, jag citerer min norske favoritsång: "du ska få en dag i morgon, med vita ark och färgestifter till och så kan du rätta upp att alla fel ifrån i går och så får du det så gott i morgon kväll". Majoriteten glömde barnen. Det kommer aldrig föräldrarna att göra. Kämpa på.