onsdag 6 oktober 2010

Jens Persson (C) vägrade svara på frågor från tidningen

I gårdagens tidning kunde vi läsa att halvårsrapporten pekar på ett överskott för Strängnäs kommun på drygt 47 miljoner; ett historiskt överskott. Normalt brukar det vara kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C), som svarar på frågor från tidningen efter kommunstyrelsens sammanträden. Jens Persson (C) vägrade, enligt vad tidningen upplyser om i papperstidningen, att svara på tidningens frågor. Det måste vara snopet för en tidning, som närmast har drivit Jens Perssons personliga valkampanj i två års tid, att han nu sätter sig på bakbenen och vägrar säga ett flasklock. Särskilt när det är en positiv ekonomisk rapport det handlar om.

Den som däremot ville svara på frågorna var oppositionsrådet Maria von Beetzen (M). Hon säger: "– Kommunen har en bra ekonomi i år men mycket beror på pengar utifrån, säger Maria von Beetzen (M), kommunstyrelsens vice ordförande. Strängnäs kommuns delårsrapport för första halvåret 2010 visar på ett beräknat överskott på 47,4 miljoner kronor vid årets slut." Merparten av de pengarna kommer alltså från finansministern Anders Borg (M).

3 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Lite tillspetsat kanske... Pengarna, som ju inte är en gåva från "Borg (M)", utan en del av det som fördelas gm beslut i riksdagen är ju skattemedel precis som den miljard kommunen tar in själv.
Det tillskott som kommunen fick är marginellt (och om man ska vara helt korrekt betydligt mindre än om S styrt).
När det var Göran Persson som styrde i riket hörde jag aldrig någon i Strängnäs tacka honom för de pengar som han skickade - som också var en del i den ständiga fördelningen av skattemedel.

Min åsikt om hanteringen av krisen är att regeringen var alltför saktfärdig. Det ledde till att de flesta kommunledningar, inkl vår, beslutade om kraftiga nedskärningar (främst inom skolor, förskolor och äldreomsorg). Sen kom mer positiva besked från staten, och nu visar det sig att vår kommun efter att ha sparkat en massa lärare och annan personl gör ett rekordstort överskott.
Det är inget att skryta med. Kommunen är inte ett bolag i Perssonkoncernen.

Patrick Baltatzis sa...

Du har rätt Dag! Att skryta med att ha skurit ner lärartätheten och att bygga rondeller för pengarna är inget att var stolt över. Hade väljarna vetat det så hade JP inte fått den valframgång som han fick.
Här har oppositionen misslyckats . Vad värre är att framgent kommer det att bli än svårare att bedriva opinionsbildning. Trust me!

kerstin sa...

Värst va ni va kinkiga!
Ingen tror väl att sk Borgpengar kommer från något annat än skattemedel. Det är ju ganksa vanligt att vi i dagligt tal sätter "avsändarnamn" på tillskotten. För skolans del var det ju Wärnerssonspengar även dom skattemedel.
Att pengarna kom sent kan man ju ha olika åsikter om. Att vi i Strängnäs hade det extra knapert, sämre än många andra kommuner kan vi ju inte lasta Borg för. Den dåliga ekonomin får vi nog stå för själva.

Trevlig marknadshelg!
Kerstin