måndag 29 mars 2010

Tord Tjernström blir etta på sossarnas lista

Kommunalrådet Tord Tjernström (s) och Margit Urtegård
I söndags klubbade socialdemokraterna i Strängnäs kommun sin kommunfullmäktigelista till valet hösten 2010. Ett stort GRATTIS till Tord Tjernström är på sin plats. Han toppar listan och får alltså förnyat förtroende av sitt parti. Kul!

Detta var det mest intressanta vi fick veta på kommunfullmäktige i kväll. Ett kommunfullmäktige som var mycket välbesökt på grund av den allmänna politiska debatten som var utlovat. En debatt om framtiden, men den handlade tyvärr mest om något annat. Dag Bremberg (MFP) skriver några ord om mötet på sin blogg. Det gör också min partikamrat Patrick Baltatzis, läs här.

Mats Werner (KD) har skrivit om kommunens skulder på sin blogg. Han skriver: "En skuld som är långt över 2,5 miljarder kronor eller närmare 80.000 kronor per kommuninvånare. Det är en tredjedel av vad varje grek är skyldig! Och vi vet ju hur bankrutt Grekland anses vara. Det är två tredjedelar av varje svensks andel av Sveriges hela statsskuld. Det säger en del om storleken av våra bekymmer.

Strängnäspartiets gruppledare Erik Berg (SP) var mycket tydlig med vad vårt parti tycker i många frågor. Han sa bland annat: "Näringslivet skall stödjas och förhoppningsvis utvecklas ytterligare och detta skall ske med stöd från kommunen och då kommunens näringslivskontor. Ett nytt kommunalt näringslivsbolag säger Strängnäspartiet bestämt nej till.

Då det gäller våra två andra bolag så anser Strängnäspartiet att man för det första skall följa fullmäktiges beslut om olika utredningar och att man mycket väl både kan och skall sälja delar av både SFAB och SEVAB.

Slutligen vill jag understryka att Strängnäspartiet vill satsa 100 % lokalt på Strängnäs kommun och på att få ekonomi i balans som ger utrymme för kommande investeringar." Läs hela talet på vår hemsida.

Inga kommentarer: