tisdag 9 mars 2010

Lotta Grönblad (S) bluffade sig till makten

Maria von Beetzen (M), Margit Urtegård (SP), Erik Berg (SP) och Christer Hermansson (Kulturchef)
Kommunstyrelsen och nämndernas presidier har varit på budgetkonferens på Bommersvik i två dagar. Mycket intressant information kom fram. Den mest deprimerande genomgången var skolan. Sedan sossarna tog över makten 2008 har skolans siffror bara gått spikrakt neråt. Skolans lärartäthet per elev har sjunkit varje år och detsamma gäller förskolans personaltäthet per barn. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Lotta Grönblad (S) har svikit alla sina löften. Den brutala Lotta från skolbråkargatan visade sig vara bara en bluff.

Det är viktigt att väljarna i Strängnäs kommun är klar över att om de lägger en röst på centern, folkpartiet eller socialdemokraterna till valet i höst så riskerar de att få Lotta Grönblad (S) som ordförande i barn- och utbildningsnämnden igen. Det skulle inte vara bra för våra skolor och förskolor, snarare en katastrof.

Oppositionsrådet Maria von Beetzen (M) skriver också om budgetkonferensen på sin blogg. Maria skriver: "Strängnäs behöver ett nytt och handlingskraftigt styre efter valet." Hon har helt rätt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Betyder det att strängnäspartiet inte kan gå samman med sossarna i kommande val?
Om det är så är det bra att väljarna får klara besked före valet.Risken är ju annars att Lotta Grönblad blir ordf.i barn o utbildningsnämnden.

Mats Werner sa...

Ja, Lotta tycks ju tillämpa iTrim-metoden också inom politiken!

erik berg sa...

Svar till ”Anonym”.

Strängnäspartiet går samman med de partier som ställer upp på vår politik och våra hjärtefrågor.

Strängnäspartiet har historiskt ”regerat” med både socialdemokraterna och de borgerliga partierna.

Läs gärna ”vår historia” på vår hemsida www.strangnaspartiet.se

En av våra viktigaste frågor har varit och är ”skolorna i Strängnäs kommun”, därför är det svårt för oss att styra tillsammans med någon, som under åren 2008 fram till dags dato raserat det som tidigare, med stor möda, byggts upp inom våra skolor.

Strängnäs skolors värden har på så gott som alla punkter blivit sämre, betygen sjunker, lärartätheten sjunker,
antalet barn i förskolan ökar per grupp, hyrorna rusar i höjden och äter upp allt större del av skolans pengar.

Uppräkningen kan, tyvärr, fortsätta med ännu fler punkter.

Detta gör att Strängnäspartiet inte kan vara med om att styra Strängnäs kommuns skolor
tillsammans med nuvarande socialdemokratiska ordförande i Barn och Utbildningsnämnden.

Detta är ett klart besked till både dig och väljarna.

Erik Berg

Anonym sa...

Tack Erik Berg för ditt raka svar.Vad jag förstår menar du att försämringen har skett enbart inom de kommunala skolorna.Friskolorna i Strängnäs har ju expanderat och är idag erkänt bra skolor med gott renome.
Man ställer då osökt den frågan, hade de varit någon skillnad om någon annan än Lotta Grönblad sättat som ordf. BUN? Förmodligen inte.
Besluten om Campus mfl. frågor som t.ex som att starta en skolutredning istället för att direkt handla när de ekonomiska problemen visade sig var den moderat styrda kommunens beslut.
Tanken att strängnäspartiet skulle få så många mandat i kommande val att andra partier skulle vara tvingade att ställa upp på er politik låter inte särkilt realistiskt.Mer troligt är nog att strängnäspartiet kan "regera" på de övriga partiernas villkor.
Men lycka till.