lördag 4 juli 2009

Vad sysslar majoriteten i Strängnäs med?

I gårdagens Eskilstuna-Kuriren hade Erik Berg och jag denna insändare med:

VAD SYSSLAR MAJORITETEN I STRÄNGNÄS MED?

Man kan inte annat än förvånas över hur fel det går för majoriteten i Strängnäs kommun (S + FP + C) i fråga efter fråga. Vi vill bara nämna ett axplock:

Selaöhemmets nedläggning som är helt onödig och felaktig mot framför allt de gamla som bor där. Varför inte ta förslaget från (KD) att i stället använda Thomas blivande äldreboende till ungdomsboende så länge.

Avslag på Strängnäspartiets motion om att på prov ge pensionärer över 70 år fria bussresor inom kommunen, nu när detta med SMS-biljetter och kontantlös hantering genomförs.

Skollokalutredningen som gått i stå och där framför allt (S) försöker skapa en ”skolfabrik” i centrala Strängnäs med mer än 1000 elever. Kommer man att döpa skolan till ”skola nr 137” månne?

Skolresor med buss tycks bli nästa trauma, där man kapitalt misslyckas med att ha en likabehandling av elever så att alla kan få sin skolresa genom kommunen.

Förskolorna som skall flyttas till den numera nedlagda Karinlundsskolan på Tosterö, allt för att skapa mer trafik över den känsliga Tosteröbron och dessutom använda kommunens dyraste skola sett till hyran.

Campus, vi säger bara Campus. Ett ekonomiskt misslyckande som nu alla skolor får lida för och vara med och betala. Obefintlig ekonomisk och projektmässig styrning ger katastrofalt resultat för skolan. Men vem tar ansvaret och konsekvenserna?

Man kan konstatera att inom de två områden som styrs av (S) det vill säga socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden har det gått riktigt snett. Man kan fråga sig hur länge skall (FP) och (C) stå ut med att driva Strängnäs kommun allt längre ut ”mot mossens kant”?

Erik Berg

Margit Urtegård

Strängnäspartiet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det cirkus i Strängnäspolitiken men allt kan du inte lasta Sossarna för! Campus och försäljning av gamla Thomas beslutades väl framför allt av din gamla partivän Ulf K? Dåliga avtal och noll projektstyrning får vi väl lasta kommunchefen för (som anställdes på Kristerssons initiativ). Så den surdegen har du själv varit med om att baka fram, vilket hela kommunens budget får lida för idag! Allt hänger ihop...

Bullen =) sa...

Jag struntar totalt i vem som gjort vad när det gäller skolan. Men när ska ni börja kolla vad ungdomarna vill.

Ville dem som gick på Thomas byta lokaler. Kan säga att som elevråds-styrelse medlem under denna flytt och väldigt insatt i det hela, var inte tongångarna från eleverna särskilt positiva. Och när vi väl kom till den nya skolan och fick se hur den såg ut (efter som vi inte själva fick ha nått att säga till om hur skolan skulle se ut, utan allt sköttes av en arkitekt som "vet allt" om ungdomar). Så vara alla överens om vad det kändes och såg ut som att vi skulle gå i, en betong bunker.

Sen har vi ungdomarna från paulinska och karinslund som inte heller är så positiva till flytten detta vet jag då jag tränar många utav dem som är påverkade av flytten. Det gäller bland annat förstora klasser, splittring från vänner och att i slut året/åren behöva lära känna nya lärare och vänja sig vid nya lokaler, snacka om att förstöra skolgången för många. Och speciellt då den är så avgörande för många som ska välja till gymnasiet snart.